Left Right
scrollTop top

25 knotsgekke Japanse uitvindingen waarvan wij niet wisten dat we ze nodig hadden


25 knotsgekke Japanse uitvindingen waarvan wij niet wisten dat we ze nodig hadden

Japan, het land van sushi en origami, is een broeihaard van praktische uitvindingen. Voor élk probleem hebben de Japanners wel een oplossing. Deze 25 uitvindingen zullen jouw leven ongetwijfeld véél makkelijker maken. 

1. De babypakjesdweil

Ben jij het dweilen beu? Dan laat je toch gewoon je baby het werk doen.

2. De dweilschoentjes voor katten

Je hebt geen kinderen, maar bent toch te lui om te dweilen? Met deze schoentjes kan je kat zich EINDELIJK eens nuttig maken.

3. De toiletpapierhoed

Je kent het wel, je bent verkouden en vindt het echt te veel moeite om een zakdoek mee te nemen. Dankzij deze toiletpapierhoed heb je altijd zakdoekjes binnen handbereik. En oké, je ziet er een héél klein beetje belachelijk uit. Maar het blijft toch echt SUPERHANDIG!

4. De spionagebril

Met deze zonnebril kun je iedereen SUPERSUBTIEL bespioneren. NIEMAND zal het merken. 😉

5. De zapperhand

Japan heeft zelfs een oplossing voor hét probleem van onze generatie: de zapper die net iets te ver ligt. Met deze uittrekbare hand moet jij nooit meer uit je comfortabele positie komen om de zender te veranderen.

6. De snijhand

Zo’n extra hand is natuurlijk niet alleen handig om de zapper makkelijk te bereiken, maar kan ook van pas komen in de keuken. Gedaan met in je vingers snijden. Ultieme lifesaver voor keukenklunsen. 😉

7. Het lippenstift-patroon

Vind jij lippenstift aandoen ook zo moeilijk? Wel, met dit geniale hulpmiddel lukt het je altijd van de eerste keer. De Hannibal-look krijg je er gratis bij.

8. De realistische oogstickers

Je kent het wel, op maandag zou je liever nog wat slapen op werk of op school. Wel, met deze prachtige oogstickers kan je dat gewoon doen. NIEMAND zal het merken.

9. De nageldroger

Er is echt niets zo vervelend als natte nagellak. Dankzij deze uitvinding zijn je nagels in no time droog en kun jij weer verder met je leven.

10. De oorbelvangers

Door deze superhandige uitvinding raak je nooit meer je oorbellen kwijt. Als ze uit je oren vallen, vangen deze potjes ze op. En als bonus krijg je ook van die prachtige eighties schouderpads.

11. De anti-omvallen-tijdens-het-slapen-helm

Dankzij deze helm met wc-ontstopper val je nooit meer in slaap op de schouder van een wildvreemde. GENIAAL TOCH?

12. De slaaphoofdsteun

Wanneer er geen zitplaats meer is op de trein en je wil toch een dutje doen, is deze uitvinding jouw redder in nood. Je zal nooit comfortabeler geslapen hebben. NOOIT.

13. De gezonde-luchttank

Soms heb je eens nood aan een beetje frisse lucht. Ben je dan te lui om ook echt naar buiten te gaan, dan kun je gewoon even aan deze zak hangen. Je dagelijkse portie gezonde lucht, nu ook zonder moeite te moeten doen.

14. De panorama-hoed

Stel: je bent ergens en wil een foto van je volledige omgeving. Met één camera zou dat SUPERLANG duren. Met deze – euhm – mooie hoed duurt het maar een seconde.

15. De bestekventilator

Heb jij ook zo’n hekel aan eten dat te warm is? Dankzij deze uitvinding moet jij je adem niet meer verspillen aan het koudblazen van je eten.

16. De anti-morskraag

Dankzij deze kraag mors jij nooit meer met eten op je kleren. Of toch al zeker niet op de 10cm rond je hoofd.

17. De boterstift

Gedaan met messen afwassen! Vanaf nu kun je je boterhammen smeren met gemak van een lijmstift. Wel opletten dat je hem niet verwisseld met je Pritt. 😉

18. De waar-moet-ik-krabben-T-shirt

Niet is zo vervelend als jeuk hebben en aan iemand proberen uitleggen waar hij/zij moet krabben. Dankzij deze T-shirt kun je precies zeggen waar er gekrabd moet worden. LIFESAVER.

19. De CTRL-ALT-DEL-stok

Soms is het echt gewoon TE VEEL MOEITE om die drie toetsen in te duwen met je vingers.

20. De paraplu-das

Waarom een paraplu meesleuren als je hem ook gewoon rond je nek kunt knopen?

21. De schoenen-paraplu

Dankzij deze paraplu’s zul je nooit meer natte voeten hebben. En je maakt nog een gigantisch fashion statement ook. Twee vliegen in één klap!

22. De veger-en-blik-sloefen

Dankzij deze superhandige sloefen moet jij nooit meer bukken tijdens het poetsen. #score

23. Het telefoongewichtje

Aan je conditie werken terwijl je aan het telefoneren bent? Het kan. Met dit telefoongewicht moet jij je nooit meer schuldig voelen als je uuuuren aan de telefoon hangt.

24. De meeneembare parkeerplaats

Een parkeerplaats zoeken? Ain’t nobody got time for that! Dankzij deze meeneembare parkeerplaats kun je altijd én overal je auto achterlaten. Helemaal legaal is het misschien niet, maar bon, PARKEREN IS PARKEREN.

25. De selfiestick

Ja, je leest het goed. Ooit was de selfiestick ook gewoon een absurde Japanse uitvinding. Je weet dus wat ons de komende jaren te wachten staat. 😉

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396