4 redenen waarom sporten op het werk voordelig is. 

Veel werknemers zien sporten op het werk als verloren tijd. De werktijden moeten zo efficiënt mogelijk worden ingevuld. Sporten tijdens het werk past vervolgens voor velen niet in dit plaatje, want het levert geen betere resultaten of winst op. Maar is dat wel zo? Uit studies is gebleken dat werknemers die aan beweging doen tijdens de werkuren niet alleen actiever en gemotiveerder zijn, ze presteren beter, zijn minder vaak ziek en functioneren beter in teamverband.

Reden 1: Betere prestaties


Door het beoefenen van sport komt er meer zuurstof vrij in de hersenen, waardoor we ons beter en langer kunnen concentreren. Tijdens het sporten maakt ons lichaam ook hormonen aan. Deze hormonen zorgen ervoor dat we minder stress hebben en dat we beter in ons vel zitten. Fitte werknemers zijn vervolgens alerter en presteren beter.

Sabine Appelmans “Hard work beats talent when talent doesn’t work hard”

Reden 2: Minder ziektes


Hoe vaker we sporten, hoe minder vatbaar ons immuunsysteem is voor ziektes. Onvoldoende beweging verzwakt namelijk onze lichamelijke weerstand. Je voelt je minder fit en het risico op infecties ligt veel hoger dan bij anderen. Investeren in sporten op de werkvloer kan er voor zorgen dat werknemers minder vaak ziek zijn.

Reden 3: Sport verbindt


Als mensen samen inspanningen leveren, creëert dit een band. Sport kan zeer belangrijk zijn om de grenzen te doorbreken van werknemers. Ze leren elkaar beter kennen in een andere omgeving waardoor er een sterk groepsgevoel kan ontstaan. Voornamelijk als ze sporten in teamverband, want sport is teambuilding.

Saartje Vandendriessche: “Wie goed wil presteren op het werk, heeft daarvoor energie nodig.”

Reden 4: Imago

Daarnaast is het goed voor het imago van het bedrijf. Het schept een verantwoordelijke houding naar de buitenwereld. Kandidaten overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen kan hierdoor een stuk makkelijker worden.