Vrouw onthult ‘zuigzoen-hack’ om creeps op afstand te houden in de fitness

Een TikTokster bedacht een slimme manier om creepy mannen in de fitness op een afstand te houden, nadat die haar constant lastigvielen met ongevraagd fitnessadvies. Ze noemde haar trucje de ‘zuigzoen-hack’.

Een Amerikaanse vrouw werd het beu dat mannen naar haar toekwamen in de fitness om haar vorm of houding tijdens een bepaalde oefening te corrigeren en bedacht haar eigen hack om die mannen weg te houden. Deze hack deelde ze met de rest van de wereld op TikTok, schrijft The New York Post.

Het ultieme mannen-afweermiddel

Een vrouw vond het ultieme mannen-afweermiddel voor in de sportschool: neppe zuigzoenen. Een TikTok-gebruikster met de naam @blackmarketbagelsociety0 heeft een video gepost, waarin ze beweert dat mannen haar niet meer komen lastigvallen in de fitness sinds ze neppe zuigzoenen in haar nek heeft getekend.

Met behulp van bruine oogschaduw, smeerde ze de make-up uit om op ze op zuigzoenen te doen lijken en noemde het haar nieuwe “life hack” voor een rustige work-outsessie. “Denk dat mijn houding beter is deze week”, grapte ze in het onderschrift van de video. Die leverde haar tot nu toe al meer dan 191.000 likes op.

(tekst loopt door onder de video)

@blackmarketbagelsociety0

Guess my form is just better this week also shout out to my team mate for this idea ##howdy ##gymhack ##lifehack ##gym

♬ original sound – hi

Een echt probleem

Een blik op de comments onder de video impliceert dat vrouwen vaak geconfronteerd worden met zulke problemen in de fitness. Terwijl sommige gebruikers klaagden dat ze soortgelijke situaties hadden meegemaakt en nu de zuigzoen truc zouden gebruiken, namen anderen de mannen die ongevraagd advies geven in de sportschool op de hak.

“Misogynistische problemen vragen om misogynistische oplossingen”, merkte een persoon op. “Ze respecteren de ‘man’ met wie je ‘bent’ meer dan jou als mens”, schreef een ander, “wat veel zegt over de maatschappij.” Andere gebruikers zeiden dat het “triest” was en dat ze het “jammer” vonden dat ze zo’n extreme moeite moest doen om mannen te dwingen van haar af te blijven tijdens het sporten.

Niet de eerste

Maar dit is ook niet de eerste en enige keer dat vrouwen viraal zijn gegaan op TikTok, omdat ze werden lastiggevallen in de sportschool.

Eerder deze maand confronteerde personal trainer Heidi Aragon een man die naar haar staarde tijdens haar work-out. Ondanks zijn ontkenning dat hij “alleen maar aan het rondkijken was”, vertelde ze hem dat hij op video stond, en hij hield toen snel zijn mond. In de commentaren schoten de meeste vrouwen Aragon te hulp en vochten ze terug tegen de mensen die haar de schuld gaven van “wat ze aanhad”.

Een andere TikTok gebruiker met de naam @marzii10 betrapte een man toen hij haar van achteren filmde, terwijl ze gewichten aan het heffen was. Ze postte de beelden achteraf op TikTok en zei dat ze ervan “walgde”.

@fit_with_heidi

Don’t sit there and tell me you’re not doing something when I have proof. ? ##gymtok ##fittok ##influencer ##viral ##trending ##tiktok ##fitness ##gym ##gymgirl ##fyp ##fypシ ##foryou ##foryoupage ##gymcreeps

♬ Real As It Gets – Lil Baby
Meer
Lees meer...