7 trucjes om in topvorm te blijven in de herfst

Heb je tijdens de zomervakantie net iets te veel mojito’s gedronken en wil je die extra kilootjes weer kwijt deze herfst? Of wil je gewoon klaar zijn voor de koude dagen die eraan komen? Dan kan je enkele goede gewoontes aannemen en een beetje gezonder eten. Deze 7 trucjes helpen alvast om in topvorm te blijven in de herfst:

1. Probeer geen voorverpakte maaltijden te eten …

Ga zelf aan de slag! Je eigen potje is sowieso lekkerder dan een voorverpakte maaltijd en je kan zelf controleren en doseren wat je er allemaal in verwerkt. Laat je creativiteit de vrije loop in de keuken :-).

2. … en beperk het vlees en de dierlijke vetten

Veel vlees eten kan negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid, vooral voor je cholesterolgehalte. Wat minder vlees op je bord kan dus zeker geen kwaad. Er bestaan heel veel supermakkelijke recepten om eens heerlijk veggie te koken. Ook zijn er genoeg alternatieven om mee te bakken in plaats van dierlijke vetten. Olijfolie is bijvoorbeeld minstens even lekker!

3. Start de dag steeds met een stevig ontbijt …

Giphy
Er is niets beter om de dag mee te beginnen dan een stevig en gezond ontbijt! Kies eens niet voor de gesuikerde ontbijtgranen. Zelfs als ze gezond lijken, bevatten ze vaak een enorme hoeveelheid suiker. Dan ben je beter af met een heerlijke boterham en een glas versgeperst fruitsap.

4. … en laat de alcohol aan de kant staan

Ja, zo’n glaasje op vrijdagavond kan smaken, maar alcohol is echt niet zo goed voor je organisme en bovendien doet het je verdikken. Om je lichaam in topvorm te houden, laat je het bier en de wijn dus beter aan je voorbijgaan.

5. Maar vooral: drink gezondere drankjes

Water is logischerwijs de beste keuze voor een fit en gezond lichaam. Maar als het voor jou toch wat meer smaak mag hebben, zijn de bruisende limonades van Spa Fruit de ideale oplossing. Niet alleen smaken ze heerlijk, maar ze bestaan uit 100 procent ingrediënten van natuurlijke oorsprong, zonder bewaarmiddelen, kleurstoffen of smaakversterkers.

6. Eet zoveel mogelijk vers fruit …

Hoe kan je je beter wapenen tegen de kou dan met vers fruit boordevol vitaminen?

7. … en uiteraard ook massa’s lekkere groentjes

Perfect om je lijn te behouden en gezond de herfst door te komen!

Zo, klaar om eraan te beginnen? Met deze 7 tips en een gezonde, lekkere limonade van Spa Fruit kom je zonder problemen ook de koude herfst door!

Meer
Lees meer...