Nieuw te streamen deze week: Nieuwe seizoenen ‘The Witcher’ en ‘Gomorra’, lachen met ‘Dave’, de nieuwe Italiaanse film ‘The Hand Of God’ én het concert van Kanye West en Drake

We hebben exact nog twee weken te gaan tot we het nieuwe 2022 mogen verwelkomen. Binnenkort maken wij ook een stand van zaken op wat 2021 betreft, maar eerst zetten we nog eens netjes alle nieuwe titels die je nu op de streamingdiensten kan bekijken op een rijtje. Zo staat onder andere het langverwachte tweede seizoen van The Witcher te wachten op een horde kijkers.

Series

Op enkele dagen na is het exact twee jaar geleden dat het eerste seizoen van The Witcher op Netflix verscheen. Fans hebben dus flink wat geduld moeten hebben, maar nu is de monsterjager van dienst helemaal terug met een tweede seizoen. En het beste nieuws is misschien nog wel dat de eerste reacties beduidend positiever zijn, dan bij de verschijning van het eerste seizoen. Deze tweede reeks begint vlak na de slag om Sodden en focust vooral op de band tussen Geralt en prinses Ciri.

Een andere nieuwe reeks op Netflix die een aanrader blijkt te zijn, is The Girl From Oslo. De serie werd geproduceerd door een Noorse én een Israëlische televisiezender die de koppen hebben samengestoken met Netflix. De reeks draait om het Noorse meisje Pia dat tijdens een tocht door de Sinaïwoestijn wordt ontvoerd door terroristen. Al snel blijkt dat ze geen toevallig doelwit was, maar dat Pia werd geviseerd omwille van het feit dat haar ouders als diplomaten werken en al jaren contacten hebben in het Midden-Oosten. Tien afleveringen van 35 minuten: dat klinkt als binge-materiaal!

Als we even in het hoge Noorden blijven, dan komen we bij Streamz terecht, want daar hebben ze alle vier de seizoenen van The Bridge toegevoegd. Die reeks, die liep van 2011 tot 2018, begint wanneer het lichaam van een vermoorde vrouw wordt gevonden op de Öresundbrug, pal op de grens tussen Zweden en Denemarken. Voor de Zweedse politie komt Saga Norén ter plaatse. De Denen sturen Martin Rohde.

Helemaal nieuw is het vijfde seizoen van de uitstekende Italiaanse reeks Gomorra. Deze reeks afleveringen zal ook meteen de laatste zijn. Het nieuwe seizoen was in pakketjes van twee afleveringen eerder al te volgen via myLum, maar zal nu ook op Streamz te zien zijn. Genny wordt gedwongen om zijn hoop op een normaal leven op te geven en terug te keren naar de actie. Maar met de politie op de hielen, werd Genny een bunker in gedwongen, alleen zonder Azzurra en kleine Pietro. Nu is zijn enige bondgenoot ‘O Maestrale, de mysterieuze misdaadbaas van Ponticelli, een oostelijk district van Napels. Oorlog is op handen, en zijn vijanden zijn woest.

Op Disney+ valt sinds enkele dagen het hilarische eerste seizoen van Dave te bekijken, een reeks over een neurotische man van achter in de twintig die gelooft dat hij voorbestemd is om één van de grootste rappers aller tijden te worden. Zijn naam heeft hij alvast al: Lil Dicky.

En dan nog een bijzonderheidje, want op Disney+ is Professor T. UK te zien. Professor T. – met Koen De Bouw en Ella Leyers in de hoofdrollen – kennen we hier natuurlijk al even, maar sinds dit jaar is er ook een Britse remake. De eerste zes afleveringen daarvan zijn nu te bekijken op Disney+.

Nieuwe films

Gloednieuw op Netflix en aanbevelenswaardig is The Hand Of God, de nieuwe film van de Italiaanse regisseur Paolo Sorrentino die met films als La Grande Bellezza en Youth grote faam vergaarde en nadien ook nog The Young Pope en The New Pope draaide. Nu is hij terug met zijn meest persoonlijke film tot nu toe en daarvoor keerde hij voor het eerst sinds zijn debuutfilm terug naar Napels, zijn thuishaven. In de film reflecteert hij over zijn jeugd in de jaren 80 van Napels, over de spanning die in de lucht hing toen er geruchten de kop opstaken over een transfer van de grote voetbalster Maradona naar Napels, over hoe zijn tante zijn muze werd, Vrouwe Cinema zijn hart stal en Maradona zijn leven redde.

Een tweede gloednieuwe film is op AppleTV+ te vinden. In Swan Film herken je onder andere Mahershala Ali, Naomie Harris en Glenn Close en draait het verhaal rond Cameron, een echtgenoot en vader bij wie een terminale ziekte wordt vastgesteld. Zijn arts stelt hem echter een alternatieve behandeling voor waardoor Cameron kans maakt om de ziekte te overwinnen. Zijn keuze om zijn gezin de pijn en het verdriet te besparen roept evenwel een vraag op: hoe ver wil hij gaan om hen een betere toekomst te geven?

Op Netflix kan je dan weer terecht voor de schitterende versie van Little Women die Greta Gerwig in 2019 afleverde. In deze film wordt het verhaal verteld van de zussen Amy, Meg, Jo en Beth March. Ze groeien op in Noord-Amerika, in de nasleep van de Burgeroorlog. De schitterende cast heft het al vaker vertelde verhaal, gebaseerd op een verhaal van Jane Austen, naar een hoger niveau. Onder andere Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson en Timothée Chalamet zijn te zien.

Met die vervroegde kerstvakantie voor de deur moeten ouders weer creatief worden. Disney+ biedt bijna twee uur ademruimte aan in de vorm van Ron’s Gone Wrong, een film die amper twee maanden geleden in de cinema terecht kwam. We zien hoe de sociaal ietwat onhandige jongen Barney een met het internet verbonden robot krijgt. Maar de robot blijkt nogal eens te haperen en dat brengt Barney en Ron in hilarische situaties. Ron’s Gone Wrong is leuk, maar reflecteert ook over wat vriendschap kan zijn en betekenen in het huidige tijdperk.

Oudere films

The Favourite van regisseur Yorgos Lanthimos (The Lobster, The Killing Of A Sacred Deer) kreeg maar liefst 10 Oscarnominaties toebedeeld in 2019 en leek het grote Oscarsucces van dat jaar te gaan worden. Tot ieders grote verrassing won de film uiteindelijk maar één prijs, die voor Beste Actrice door Olivia Colman, die in de film te zien is als Queen Anne. De koningin heeft een uitstekende verstandshouding en relatie met Lady Sarah (Rachel Weisz), maar de relatieve rust op het paleis verandert wanneer Sarahs jongere nicht Abigail (Emma Stone) aankomt. Al snel veranderen de dynamieken tussen de vrouwen en pogen ze invloed uit te oefenen op de koningin en op het paleis. The Favourite blijft ook bij het herbekijken absurd en vermakelijk en is te vinden op Disney+.

Ook leiden we je nog graag richting Amazon Prime, want daar zijn twee versies van Roald Dahl’s The Witches toegevoegd. Zowel de versie uit 1990 – waar voor ons een hoop jeugdnostalgie aan vasthangt – als de nieuwe versie met Anne Hathaway die door de bioscoopsluiting in het najaar van 2020 nooit in onze bioscopen terecht is gekomen. De nieuwste versie kreeg weliswaar vernietigende recensies, maar we zijn er toch nog steeds nieuwsgierig naar.

Docu & Muziek

Op Streamz zijn we erg benieuwd naar Adrienne, een nieuwe documentaire van HBO die de mysterieuze dood van Adrienne Shelly belicht, een indiefavoriet die een grote hit scoorde met de feelgoodfilm Waitress. Ze stierf op haar 40e en werd op 1 november 2006 dood aangetroffen in de badkamer van het appartement in Manhattan dat ze gebruikte als kantoorruimte. Haar man besloot een kijkje te nemen omdat ze hem die ochtend niet had gebeld en dat was iets wat ze altijd als eerste deed zodra ze aankwam. In eerste instantie leek alles op zelfmoord te wijzen, maar er doken al snel elementen in het onderzoek op die dat een zeer twijfelachtige piste maakten.

Op Amazon Prime Video kan je kijken naar het recente gezamenlijke concert van Kanye West en Drake, twee van de meest populaire rapartiesten aller tijden. Ze sloegen vorige week de handen in elkaar voor een benefietconcert met als doel het onder de aandacht brengen van de nood aan een hervorming van het gevangeniswezen en de bijhorende bestraffing. Het concert is ook gewoon op YouTube terug te vinden.

Meer
Lees meer...