9 muziekapps om je muziekbibliotheek te organiseren

Muziekdiensten voor streaming, muziekapps; zoveel manieren om muziek te ontdekken. Telkens komen er muziekbronnen bij en groeit je muziekbibliotheek. Maar of je nu je favoriete albums telkens opnieuw wil afspelen of nieuwe muziek wil blijven ontdekken, tegenwoordig is dat heel eenvoudig. Met een Bose® SoundTouch™ Wi-Fi® music system bijvoorbeeld heb je al je muziek binnen handbereik en met een heel goede geluidskwaliteit.

1. Spotify

Prijs: gratis

Systeem: iOS / Android / Windows Phone

Spotify is één van de bekendste apps en is zowel beschikbaar op je desktop als op mobiele apparaten. De populaire app telde eind 2014 zo’n 50 miljoen gebruikers, waarvan een vierde een abonnement heeft. Iedereen kan zo veel mogelijk muziek beluisteren als hij wil op Spotify, maar moet er af en toe de reclame bijnemen. Wie een abonnement neemt, hoeft zich geen zorgen meer te maken over reclame. Let wel: via de mobiele app is de shuffle-modus enkel beschikbaar voor non-abonnees.

2. TuneIn Radio

Prijs: gratis

Systeem: iOS / Android / Windows Phone

Luister naar meer dan 100.000 verschillende radio’s met TuneIn Radio. Deze app geeft je niet alleen de kans om naar zenders te luisteren gebaseerd op je favoriete artiesten en genres, maar biedt je ook de interessantste podcasts aan. Daarnaast kan je dankzij TuneIn je favoriete radiostations delen met je vrienden. Traditionele radio in zijn modernste vorm!

3. Shazam

Prijs: gratis

Systeem: iOS / Android / Windows Phone

Voor al die momenten waarop je een liedje hoort en wil weten wie het zingt, is Shazam de ideale app. Met een simpele klik, vertelt de app je de artiest en de titel van het nummer. Shazam houdt ook alle nummers bij die je in het verleden hebt opgezocht, waardoor je later gemakkelijk kan terugvinden op welk liedje je toen in de club nu weer aan het shaken was.

4. SpotON Radio

Prijs: Spotify-abonnement

Systeem: iOS

Wie een Spotify-abonnement heeft, kan de SpotON Radio-app op zijn tablet installeren. De app zorgt ervoor dat je gepersonaliseerde radiostations kan maken op basis van je eigen muzieksmaak. Alle afgespeelde nummers via deze app worden eveneens automatisch opgeslagen in je eigen Spotify-bibliotheek. Zo krijg je een uitgebreid overzicht van je favoriete nummers.

5. Rdio

Prijs: gratis

Systeem: iOS / Android / Windows Phone

Met een aanbod van meer dan 30 miljoen nummers in 60 landen geeft Rdio toegang tot enorm veel muziek, zowel online als offline. Net zoals bij SpotON Radio kunnen gebruikers bij Rdio hun eigen gepersonaliseerde zender maken, maar eveneens luisteren naar de aanbevelingen van de door Rdio geselecteerde smaakmakers.

6. Soundcloud

Prijs: gratis

Systeem: iOS / Android / Windows Phone

De ideale app om je eigen talent in de kijker te zetten. Op Soundcloud maakten al verschillende artiesten een naam voor zichzelf, zoals de producer van Beyoncés nieuwste album. Ontdek op Soundcloud dus nieuwe artiesten, maar eveneens comedians en boeiende podcasts. 

7. Songkick Concerts

Prijs: gratis

Systeem: iOS / Android

Songkick Concerts neemt een kijkje in de muziekbibliotheek op je smartphone en je tablet en houdt je op de hoogte wanneer je favoriete artiesten in de buurt opduiken. De app geeft je niet enkel de datum, maar ook de locatie, line-up en ticketinformatie over het naderende concert. Op deze manier hoef je er nooit meer achter te komen dat je lievelingsband vorige week in je eigen stad optrad.

8. Poweramp

Prijs: €3,22

Systeem: Android

Geen nood, gebruikers kunnen Poweramp vijftien dagen gratis uitproberen. Deze app valt op door zijn state-of-the-art look, maar onderscheidt zich voornamelijk door de vele aanpassingen die de gebruiker zelf kan maken aan de app. Stel bijvoorbeeld zelf de equalizer in en beslis of je crossfade wil gebruiken om tot een app uit te komen die volledig je eigen ding is.

9. SoundHound

Prijs: gratis

Systeem: iOS / Android / Windows Phone

Shazam herkent liedjes op de radio, maar SoundHound gaat nog een stap verder en vertelt je met welk liedje je al de hele dag in je hoofd zit door het te neuriën, zingen of zelfs een stuk van de tekst te zeggen. Wanneer de app het liedje herkent, krijg je niet enkel de titel, maar ook de lyrics, een link naar de videoclip op Youtube en zelfs enkele ringtones. Als dat geen waar voor je (onuitgegeven) geld is!

Al deze muziekdiensten en apps bieden een wereld vol muziek om te ontdekken. Een  Bose® SoundTouch™ music system maakt dat via draadloos internet heel simpel en geeft je zelfs met één druk op de knop toegang tot je favorieten.

Meer
Lees meer...