Steve Stevaert (60) dood teruggevonden in het Albertkanaal

Steve Stevaert, voormalig socialistisch partijvoorzitter en oud-minister, is dood teruggevonden in het Albertkanaal. Dat meldt VTM Nieuws en is ondertussen bevestigd door het parket. Veel elementen wijzen op een wanhoopsdaad. Eerder vandaag raakte bekend dat Stevaert werd doorverwezen naar de strafrechter voor een verkrachtingszaak. Hij werd net geen 61 jaar.

Net na de middag kwam het bericht dat Steve Stevaert als vermist werd opgegeven, nadat zijn fiets deze voormiddag naast het Albertkanaal in Hasselt werd teruggevonden. Brandweer, politie en de civiele bescherming kwamen onmiddellijk ter plaatse, en de Cel Vermiste Personen nam het onderzoek in handen. Op het water werden twee jassen gevonden.

Omstreeks 15 uur meldde Het Belang van Limburg dat het uit goede bron vernomen had dat er een afscheidsbrief was gevonden. Zijn geld en identiteitskaart zou hij thuisgelaten hebben.

In de vooravond detecteerde een sonarboot de vorm van een lichaam in het water. Rond 18 uur werd dat lichaam uit het Albertkanaal gehaald. Iets later bevestigden verschillende bronnen dat het om Steve Stevaert gaat.

Wanhoopsdaad?

Ondertussen heeft ook het parket op een persconferentie bevestigd dat het om Steve Stevaert gaat. Alles lijkt te wijzen op een wanhoopsdaad, maar het parket wilde daar – uit respect – niks over kwijt.

Ondertussen heeft ook sp.a getweet over het overlijden van Steve Stevaert. “Diep getroffen door te vroeg verlies van Steve. Onze gedachten gaan nr zijn familie & vrienden.”

Mogelijke verkrachtingszaak

Vanochtend raakte het nieuws bekend dat Steve Stevaert werd doorverwezen naar de correctionele rechtbank in een verkrachtingszaak. Heel opmerkelijk: Stevaert moest dat te weten komen via een journalist van De Tijd. “Ik was helemaal niet op de hoogte dat ik was opgeroepen door de raadkamer”, reageerde hij nog. Hij was al wel eerder verhoord in de zaak; maar hij heeft altijd volgehouden dat het om seks met wederzijdse toestemming ging.

De vermoedelijke verkrachtingszaak dateert al van september 2010, toen hij geen politieke rol meer had maar wel nog belangrijke mandaten had in verschillende bedrijven. Het vermoedelijke slachtoffer diende pas in 2013 klacht in omdat ze schrik had dat ze haar job bij het overheidsbedrijf zou verliezen.

Als u vragen hebt over zelfdoding, kan u terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site zelfmoord1813.be

Meer
door Redactie
Lees meer...