Nieuw op Netflix deze week: het laatste seizoen van de Italiaanse reeks ‘Suburra’, de kerstperiode in met ‘Holidate’ en een hoop horrorfilms om het Halloweenweekend mee door te komen

Sinds deze week is het niet meer langer te ontkennen: de eindejaarsdagen komen eraan. Netflix heeft een heel offensief van kerstfilms klaarstaan waarvan Holidate de eerste is. Ook Halloween laten ze bij de streamingdienst niet onopgemerkt voorbij gaan.

Series

Beginnen doen we met het derde seizoen van de Italiaanse dramareeks Suburra. Dat derde seizoen is tevens ook het laatste. De reeks draait om een machtsspel in de hoofdstad dat welig tiert tussen corrupte politici, het Vaticaan en de criminele onderwereld. Het verkrijgen van een stuk kustlijn dat net buiten Rome gelegen is, is de inzet.

Over de vergelijking met die andere Italiaanse misdaadreeks Gomorra zei producer Gina Gardini dat de vergelijking voor haar niet opgaat omdat Gomorra serieus is en ook alleen maar serieus is. “Gomorra heeft geen zelfspot”, zei ze, terwijl in Suburra wél lichtere momenten tussen de donkerte waar te nemen zijn.

Films

Of we het nu willen of niet: het eindejaar lonkt en daarmee ook kerst en een nieuwe lading kerstfilms. In Holidate spelen Emma Roberts en Luke Bracey Sloane en Jackson, twee jongeren die niet al te dol zijn op kerst. Ze sluiten een pact om elkaars ‘holidate’ te zijn, elkaars persoon die de ander kan vergezellen naar alle feestelijke aangelegenheden en ongemakkelijke verplichtingen die in het verschiet liggen. Als er ook maar een heel klein beetje van Chanel Oberlin (het personage dat Emma Roberts speelde in Scream Queens) in haar vertolking in deze film zit, zijn we fan.

Dat is het voorlopig wat de kerstfilms betreft, maar later zeker nog meer. Weinig kerstgevoel terug te vinden in Rogue City, een bikkelharde Franse misdaadfilm waarin een team van de politie van Marseille een bende die de straten van de stad terroriseert probeert te stoppen.

Verder is het ook Halloween dit weekend en dat betekent dat er een hele hoop horror op uw streamingplatform gedropt wordt. Zoals de nieuwe film His House, waarin een jong koppel wegvlucht uit oorlogsgebied in Zuid-Soedan. Die missie slaagt, waarna ze in een vreemd en sinister stadje terecht komen waar ze niet meteen het gevoel krijgen heel erg welkom te zijn. De vergelijkingen met Jordan Peele zijn Get Out zijn niet van de pot gerukt.

Geen Halloween zonder een film over een bezeten priester. In Merendez: The Day Of The Lord volgen we een gepensioneerde priester die aan een geloofscrsis lijdt. Hij wordt achtervolgt door verschrikkelijke nachtmerries en heeft last van zijn geweten. Op een dag krijgt hij bezoek van een oude vriend die beweert dat zijn dochter bezeten is door de duivel en smeekt hij om de hulp van de gepensioneerde priester en zijn onorthodoxe methoden.

https://www.youtube.com/watch?v=wZ4FVijABVg&ab_channel=FILMTUBE

Iedereen weet intussen ook wel dat het in horrorfilms nooit een goed idee is om een donker bos in te trekken. Toch is dat exact wat er in Nobody Sleeps In The Woods Tonight gebeurt: een groep aan technologie verslaafde tieners trekt daarin naar een afkickkamp in het bos, maar een duistere kracht wil hen voor altijd offline halen. De horror!

En nu we niet meer naar de bioscoop kunnen, moeten we ons thuis weer zien bezig te houden. Gelukkig zijn er ook enkele klassieke spektakelfilms opnieuw op Netflix te vinden. Jaws (1975) was de allereerste blockbuster en is tot op heden onovertroffen in de niche van de haaienfilm. De draaiperiode was voor een jonge Steven Spielberg ware horror, want hij ging ver over budget en niets ging er echt goed, maar het eindresultaat werd desondanks dat alles een pareltje voor de eeuwigheid.

De spectaculaire film Apollo 13 (1995) werd dan weer ingeblikt door Ron Howard. De film vertelt het verhaal van de dramatische ruimtevlucht van de Apollo 13 in 1970. We herkennen Tom Hanks, Bill Paxton, Kevin Bacon, Gary Sinise, Ed Harris en Kathleen Quinlan in de belangrijkste rollen.

Ook te vinden: The Kingdom (2007), een anti-terrorismefilm met Jamie Foxx in de hoofdrol. Hij leidt een eenheid die de verantwoordelijken van een bomaanslag op Amerikaanse burgers in het Midden-Oosten moet opsporen.

Voor de fans van Firefly, een reeks die vroeger op Netflix stond, maar nu al een tijdje niet meer, is er Serenity (2005). De film werd geschreven en geregisseerd door Joss Whedon en speelt zich af binnen het universum van Firefly. Het verhaal speelt zich zes maanden na de laatste aflevering van het eerste en enige seizoen af en is een volwaardige afsluiting daarvan.

Scarlett Johansson en Natalie Portman zijn samen te zien in het kostuumdrama The Other Boleyn Girl (2008). Ze denken beide, levend aan het hof, de grote liefde te hebben gevonden wanneer ze samen vallen voor de charmes van koning Henry VIII.

Ook uit 2008: het door Judd Apatow geproduceerde Forgetting Sarah Marshall. Hierin zijn Peter Bretter (een rol van Jason Segel) en zijn vriendin Sarah Marshall (Kirsten Bell) net uit elkaar. Peter is er kapot van en besluit op vakantie te gaan naar Hawaï. Sarah blijkt echter naar dezelfde bestemming te gaan, alleen heeft zij haar nieuwe vriend meegenomen.

Het luikje film sluiten ze af met The Nutty Professor, een plezante onnozelliteit uit het jaar 1996 waarin Eddy Murphy meerde rollen speelt. Het verhaal draait om de briljante professor Klump die aan overgewicht lijdt en merkt dat zijn liefdesleven daaronder lijdt. Tijdens zijn werk aan het Wellman College ontwikkelt Klump een revolutionair afslankmiddel dat hij uitprobeert op zichzelf.

Docu & Reality

Somebody Feed Phil is toe aan zijn vierde seizoen. In deze realityreeks reist Phillip Rosenthal – de bedenker van Everybody Loves Raymond – de wereld rond op zoek naar plaatselijke gerechten en specialiteiten. In de nieuwe reeks afleveringen trekt hij onder andere naar Rio De Janero, San Francisco en Singapore.

Een streepje archeologie krijgen we mee in de documentairefilm Secrets Of The Saqqara Tomb waarin een team archeologen de geschiedenis van een 4400 jaar oude onaangetaste tombe proberen te achterhalen.

En tot slot is er nog de documentaire Guillermo Villas: Setting The Score, iets meer uitspreekbaar dan de originele titel Vilas: Serás Lo Que Debas Ser O No Serás Nada. Onderwerp van deze film is de populaire Argentijnse tennisster uit de jaren zeventig. Een Argentijnse journalist wil in deze documentaire bewijzen dat Villas in zijn glorieperiode ten onrechte de eerste plek op de wereldranglijst is ontzegd.

Andere kijktips vind je nog terug in onze lijst met de 50 beste series die op Netflix te vinden zijn.

Meer
Lees meer...