Bitcoin (BTC), de grootste cryptomunt op de markt, is er na bijna een maand opnieuw in geslaagd om de kaap van 50.000 dollar te ronden. Dinsdagmiddag was de munt zo’n 50.300 dollar waard.
Er lijkt opnieuw sprake te zijn van een positief sentiment op de cryptomarkten. De afgelopen zeven dagen zijn de koersen van heel wat grote crypto’s, waaronder Bitcoin en Ether (ETH), gestegen met dubbele cijfers. Op dit moment is BTC er zelfs in geslaagd om opnieuw de kaap van 50.000 dollar te ronden. Het is intussen bijna een maand geleden dat de cryptomunt door dat plafond kon breken. Begin september moest BTC terrein prijsgeven nadat het gestegen was tot ruim 52.000 dollar.
Rally andere crypto’s
De rally werd eerder deze maand al ingezet. Aanleiding was onder meer een uitspraak van Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse toezichthouder (SEC). Op 1 oktober sprak hij zich constructief uit over de toekomst van de cryptomarkt in de Verenigde Staten. Volgens Gensler zou een Bitcoin-ETF, gebaseerd op de verhandeling van futures, veel veiliger zijn voor beleggers dan eerder voorgestelde ETF-projecten.
Bitcoin is overigens niet de enige cryptomunt die vandaag de wind in de zeilen heeft. Ook Ether zit in de lift. De waarde van die munt is de afgelopen zeven dagen gestegen met net geen 20 procent tot 3.450 dollar. Dat is het hoogste niveau in meer dan twee weken. Bij Binance Coin, de derde grootste cryptomunt, is er zelfs sprake van een stijging van 30 procent. De cryptomunt is nu zo’n 443 dollar waard.
Grapmunten profiteren mee
Ook enkele grapmunten doen het bijzonder goed. Shiba Inu (SHIB) is sinds vorige week gestegen met maar liefst 90 procent tot 0,00001328 dollar. Die munt is momenteel de 35ste meest waardevolle munt op de cryptomarkt. Die andere bekende grapmunt Dogecoin (DOGE) won de afgelopen zeven dagen 18 procent en is nu 0,24 dollar waard.
Nu blijft het in spanning afwachten of BTC en de andere crypto’s een vervolg kunnen geven aan die positieve tendens. Afgelopen maand heeft immers aangetoond dat de cryptomunten niet ongevoelig zijn voor wat er zich afspeelt op de financiële markten. Tijdens een correctie op de aandelenmarkten als gevolg van de schuldencrisis bij de Chinese vastgoedreus Evergrande bleven de cryptomunten namelijk niet gespaard. Integendeel de cryptomunten deelden toen nog zwaarder in de klappen. De dalingen op de aandelenmarkten bleven beperkt tot 2 à 3 procent, terwijl Bitcoin bijvoorbeeld met 7 tot 10 procent zakte.
Lees ook:
(jvdh)