Ken je worst: wat je niet wilde weten over hotdogs

Er gaat niets boven een lekkere hotdog zo nu en dan. Als je dat zo wil houden, dan lees je nu misschien beter niet verder. Wat zo dadelijk volgt, zijn beelden uit een Amerikaanse worstenfabriek die 300.000 hotdogs per uur maakt. En wat er tijdens die productie gebeurt, is niet bevorderend voor de eetlust. Dit is nog wat anders dan de sitosticks in Wauters vs Waes.

Een hotdog komt nooit alleen: gespecialiseerde fabrieken produceren er miljoenen op één dag.

Hotdogs bestaan uit een mengeling van varkensvlees, rundsvlees en kip. Breng de restjes maar binnen!

Vervolgens worden ze samengeperst, een beetje zoals bij de slager.

Nu wordt er nog wat verwerkt vlees aan toegevoegd.

Gevolgd door allerlei andere toevoegingen, zoals zout. Afhankelijk van de smaak kan de selectie variëren.

Nu nog een scheutje water en roeren maar!

Vaak wordt er nog een beetje extra stroop toegevoegd om de worsten zoeter te maken.

De volgende machine maakt van het vlees een brij waar geen lucht meer in zit.

Nu is het tijd om de echte worsten te draaien.

Iedere 35 seconden komt er uit deze machine een ketting worsten die twee keer rond een voetbalveld past. Daarna worden ze samengebracht.

Nu worden de worsten gerookt en gekookt.

Nadien krijgen ze een douche met zout water.

Nu kronkelen de worsten naar de verpakkingsafdeling.

Ze moeten nog enkel door een machine die het omhulsel wegneemt.

Tot slot volgt de belangrijkste fase: een inspecteur neemt de slechte en niet gepelde worsten weg.

En dan is het aan jou: klaar is Kees!

Wie er nog niet genoeg van heeft: bekijk hieronder het filmpje nog een keer met een hip muziekje op de achtergrond…

(Bronnen: YouTube, The Huffington Post)
Meer
Lees meer...