Hond op verkiezingsposters in Kasterlee: ‘Minnie De Hond’ komt op voor partij Actief2460

De lokale politieke partij Actief2460 uit Kasterlee zorgt voor opschudding in de aanloop naar de verkiezingen. Op hun posters prijkt namelijk een wel heel bijzondere kandidaat: een blonde labrador genaamd Minnie. Met de slogan “Ik doe ook mee. Wie is de underdog?” doet de partij een opvallende gooi naar de aandacht van de kiezers.

Bij het zien van de verkiezingsposters van Actief2460 kunnen inwoners van Kasterlee hun ogen nauwelijks geloven. Op de 23ste plaats van de kieslijst zou, volgens de campagneposters, een hond staan. De stunt levert zo’n positieve reacties op dat de labrador Minnie voorlopig op al het drukwerk blijft staan. Dat zegt lijsttrekker Rita Thijs.

“Minnie staat voor waarden zoals warmte, trouw en een hechte band. Waarden die wij als partij belangrijk vinden en die wij ook naar de bevolking willen uitdragen”, legt Thijs uit. De hond fungeert dus meer als mascotte dan als daadwerkelijke kandidaat, maar het blijft een opvallende campagnezet.

Waarom Minnie De Hond?

De keuze om een hond op de posters te zetten is geen toeval, zegt Actief2460. “We willen het anders doen, niet zo traditioneel”, vertelt Thijs. “Minnie staat symbool voor loyaliteit en verbondenheid, en dat zijn precies de eigenschappen die wij in onze partij en in de politiek willen terugzien.”

De stunt heeft duidelijk zijn doel niet gemist: Minnie trekt de aandacht, en het regent positieve reacties. “Onze posters zorgen voor veel gesprekstof en we merken dat mensen sympathie hebben voor de boodschap die we ermee willen uitdragen”, zegt Thijs. De hond zal dan ook prominent blijven staan op het verkiezingsmateriaal van de partij. In werkelijkheid is Minnie de hond van Rita Thijs zelf en zal haar plaats op de kieslijsten ingenomen worden door haar partner. Dat ontdekte VRT NWS.

De kans dat Minnie – of zijn plaatsvervanger – effectief verkozen raakt, is eerder klein. Zes jaar geleden haalde Actief2460, een lokale versie van Open Vld, amper twee zetels.

Meer
Lees meer...