Zo stoom je je interieur klaar voor de wintermaanden

Met branded content van Weba

Stilletjes aan worden de dagen weer korter, de temperaturen dalen en voor je het weet, liggen de wintermaanden weer op de loer. En zeg nu zelf, tijdens die koude maanden kruipen we ‘s avonds toch liefst met een warme kop thee in de zetel, in een gezellige en comfortabele woonkamer. Maar hoe zorg je ervoor dat je interieur helemaal winterklaar is? Hier zijn een paar tips om je huis in een warme cocon te transformeren voor de koudere maanden.

Kies voor warme kleuren

Kleuren hebben een enorme invloed op de sfeer in je huis. Terwijl lichte, koele tinten perfect zijn voor de zomer, doen warme kleuren zoals diep rood, okergeel en donkergroen het juist goed in de winter. Kies er dus voor om een paar accenten in deze tinten aan je interieur toe te voegen, zoals kussens, dekens of een nieuw tapijt. Zelfs een schilderij of een paar posters in warme kleuren kunnen al een groot verschil maken.

Creëer gezellige hoekjes

De wintermaanden vragen om gezelligheid en warmte. Creëer daarom knusse hoekjes in je huis waar je je kunt terugtrekken met een goed boek of een film. Plaats bijvoorbeeld een comfortabele fauteuil in de hoek van de kamer met een warm dekentje erin en een stapel boeken ernaast. Vergeet ook niet om sfeerverlichting toe te voegen, zoals een mooie vloerlamp of een paar kaarsen op de bijzettafel. Zo’n hoekjes zijn heerlijk om in te ontspannen op koude avonden.

Werk met texturen

Wist je dat bepaalde texturen meteen zorgen voor een gezellige sfeer in huis? Denk maar aan materialen zoals wol, fluweel en imitatiebont. Deze stoffen geven niet alleen warmte, maar voelen ook nog eens heerlijk zacht aan. Leg een wollen dekentje op de zetel, of zet een paar mooie kandelaars in verschillende kleuren op je zwarte tv meubel. Als je er geurkaarsen in zet, ruikt je huis nog eens heerlijk ook. 

Zorg voor voldoende verlichting

In de winter is er minder natuurlijk licht, dus het is belangrijk om je huis goed te verlichten. Kies voor warm licht in plaats van fel, koud licht. Dat zorgt voor een veel gezelligere, warme gloed in huis. Gebruik meerdere lichtbronnen in een ruimte, zoals tafellampen, vloerlampen en sfeerverlichting. Hang bijvoorbeeld een mooie lichtslinger langs de rand van je tv kast om een speels en warm effect te creëren. Dit maakt je woonkamer direct een stuk gezelliger.

Haal de natuur naar binnen

De natuur heeft een kalmerend effect, vooral in de winter als we vaak binnen zitten. Breng dus de natuur naar binnen met planten en natuurlijke materialen. Denk aan houten accessoires, zoals een mooie schaal op tafel of een houten bijzettafel. Ook planten mogen niet ontbreken. Groene planten zorgen voor leven in huis en verbeteren ook nog eens de luchtkwaliteit. Kies voor winterharde planten die weinig onderhoud nodig hebben, zoals de sansevieria of de varen.

Meer
Lees meer...