‘De Verraders’: Twee verraders komen onder vuur te liggen aan de ronde tafel

In de derde aflevering van De Verraders wordt het wel heel heet onder de voeten van twee verraders. Zo opent Dorianne eindelijk de aanval op haar verdachte vriendin Lotte en maakt Jonatan het vooral zichzelf moeilijk.

Al vanaf het moment dat ze was aangeduid als verrader uitte seksuologe Lotte Vanwezemael haar bezorgdheid over radiomaakster Dorianne Aussems. De twee zijn namelijk beste vriendinnen en dat zou wel eens voor problemen kunnen zorgen. Niet veel later was dat ook het geval. Dorianne vond al snel dat Lotte zich anders gedroeg, maar hield zich eerst nog even op de achtergrond.

Dorianne zoekt medestanders

Na twee dagen heeft ze besloten om toch de aanval te openen. “Ik moet durven. Vandaag ga ik medebondgenoten zoeken om aan mijn kar te haken. Ik heb ze nodig om Lotte eruit te krijgen. Ik ga druppelsgewijs Lotte laten vallen in de groep, maar ik ben bang om door de verraders vermoord te worden”, legt Dorianne haar tactiek uit.

Onderweg naar een missie beslist ze om Joris Brys, Gilles Mbiye-Beya en Sean Dhondt in vertrouwen te nemen. “Iedereen vraagt naar Lotte en ik ben ook constant bij Lotte, maar ik ben eigenlijk al heel de tijd met tactieken bezig. Ik wil bewijs verzamelen tegen Lotte, maar ze praat niet veel over het spel”, legt Dorianne uit aan de drie vrienden.

Jonatan werkt zichzelf in de problemen

Terwijl Lotte dus af te rekenen heeft met Dorianne, maakt Jonatan Medart het vooral zichzelf moeilijk. Hij laat zich opmerken door zelf allerhande verdachtmakingen in het rond te gooien. “Ik laat veel in mijn kaarten kijken, maar het kan ook overkomen als: oh hij is zo dom en naïef. Maar het is part of the plan“, legt Jonatan uit.

Aan de ronde tafel blijkt het alvast niet echt gewerkt te hebben. Naast Lotte komt ook Jonatan namelijk onder vuur te liggen. Zal William Boeve erin slagen om zijn twee medestanders te redden, of wordt er een eerste verrader verbannen?

De Verraders is iedere zondag om 19.55 te zien op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...