WK wielrennen: Lotte Kopecky verlengt haar wereldtitel

Lotte Kopecky mag een jaar langer in de regenboogtrui rijden. Na een zeer spectaculair wereldkampioenschap bij de vrouwen kwam ze uiteindelijk toch als eerste over de streep. De 28-jarige Belgische haalde het voor Chloé Dygert en Elisa Longo Borghini. Een ijzersterke Justine Ghekiere werd knap zevende als tweede Belgische.

De wegrit bij de vrouwen op het Wereldkampioenschap in Zürich begon met een minuut stilte voor de overleden Muriel Furrer. Daarna ging de wedstrijd van start en al snel werd door die door de vele stortbuien loodzwaar. Nederland maakte daarbovenop de koers nog een extra hard, waardoor de Belgische ploeg al snel maar twee rensters meer in koers had.

Justine Ghekiere zeer actief

Kopvrouw Lotte Kopecky hield zich nog even op de achtergrond, maar Justine Ghekiere was voortdurend actief. Zo raakte ze met de Australische Ruby Roseman-Gannon en het Nederlandse duo Marianne Vos en Riejanne Markus weg.

Ondanks die numerieke meerderheid voorin was het de Nederlandse kopvrouw Demi Vollering die erachter als eerste doortrok. Aanvankelijk kreeg ze eerst Elisa Longo Borghini mee, maar later volgden ook Chloé Dygert, Liane Lippert én Lotte Kopecky. De Belgische kreeg het wel enkele keren moeilijk, maar keerde telkens terug.

Vollering onvermoeibaar; Kopecky de snelste

De vier eerdere vluchters en de vijf toppers die kwamen aansluiten, leken samen op weg naar de streep, maar dat was zonder Vollering gerekend. Zij schudde nog eens aan de boom en deed zo niet als Ghekiere, maar ook haar twee snelle landgenoten Vos en Markus lossen.

Longo Borghini leek even te profiteren van die aanval van Vollering, maar uiteindelijk kwam het zestal voorin toch opnieuw samen. Lotte Kopecky was herboren als de streep dichterbij kwam en sprintte zo naar een nieuwe wereldtitel. Dygert en Longo Borghini mochten mee op het podium. Vollering greep naast de medailles en haalde zo de vloek van haar landgenoten op haar nek. Justine Ghekiere won een minuut later de sprint voor de zevende plaats.

Meer
Lees meer...