‘De Verraders’: Zo worden de verraders ’s nachts uit hun kamer gelokt

Het nieuwe seizoen van De Verraders is weer in volle gang. Ondertussen zijn al twee verraders huiswaarts gestuurd, maar dat wil niet zeggen dat het avontuur voorbij is. William Boeva is namelijk bezig met het overtuigen van bondgenoten om zijn kamp te komen vervoegen. En dat zal nog voor vonken zorgen. Maar hoe zorgen de makers ervoor dat de verraders ’s nachts hun kamer uitkomen zonder betrapt te worden?

Tegen zijn wil werd Sean Dhondt afgelopen maandag een verrader, en hoewel hij in eerste instantie helemaal niet wilde, gooide hij zich al snel volledig in zijn nieuwe rol. Na een moord en een verbanning probeert het duo zelfs nog een extra verrader te overtuigen. Om die verraders elke avond in de torenkamer te krijgen, moet de productie wel extra hard werken. En dat komt ook de slaap van de bondgenoten niet ten goede.

Torenkamer

Al drie seizoenen lang moeten de verraders in het gelijknamige programma elke avond richting de torenkamer. Daar krijgen ze de kans om een bondgenoot te vermoorden en plannen te smeden. Maar hoe geraken ze daar zonder dat hun buren hen horen vertrekken? Daar is een simpel, maar vooral heel luid, antwoord op.

Enkele weken geleden waren huidige deelnemers Joris Brys en Ingeborg te gast in de podcast Achter De Schermen van GoPlay. Daar vertelde het duo over hoe ze hun tijd in het kasteel hadden beleefd. Daarbij lieten ze ook vallen dat de avonden vooral vaak heel luid waren.

Potten en pannen

In het kasteel slapen alle deelnemers in kamers naast elkaar. Omdat de muren soms dun zijn en vooral de deuren zouden kunnen kraken, zorgt de productie ervoor dat er niets te horen valt. Dat gebeurt op de klassieke wijze met het slaan op potten en pannen en gigantisch luide muziek.

“Bij ons was het een combinatie van Unwritten van Natasha Bedingfield, Engelbewaarder van Marco Schuitmaker en Noodgeval van Goldband”, klonk het bij Ingeborg in de podcast. “En dan nemen ze ook nog eens alle potten en pannen die ze kunnen vinden én komen ze als een zot op je muren en deuren bonken”, vulde Joris Brys aan.

Meer
Lees meer...