Limp Bizkit klaagt Universal Music aan

In een rechtszaak in Los Angeles wordt beweerd dat Universal Music Group (UMG) de metalband Limp Bizkit minstens 200 miljoen dollar aan onbetaalde royalties schuldig is. De groep stond afgelopen jaar nog op Pukkelpop.


In het kort

  • Limp Bizkit beweert dat Universal Music Group hen minstens 200 miljoen dollar (zo’n 182 miljoen euro) aan onbetaalde royalties schuldig is.
  • De band beweert dat UMG hen de verschuldigde inkomsten weigerde te betalen ondanks een recente opleving in populariteit.
  • Limp Bizkit beweert dat UMG dit geld opzettelijk heeft achtergehouden.
  • Fred Durst probeert zijn contracten met UMG nietig te laten verklaren namens zowel Limp Bizkit als zijn eigen label, Flawless Records.

Limp Bizkit vs. Universal

Limp Bizkit is al jaren actief in de muziekscene. De Amerikaanse band maakte hits als Break Stuff, Nookie en Rollin en was de laatste jaren al een paar keer in ons land te zien. De laatste keer dateert van vorig jaar, toen de band op Pukkelpop stond. Toch zou er achter de schermen van alles spelen.

De band beweert namelijk dat Universal Music Group hen royalties weigert te betalen. Daarbij laten ze weten dat het niet om één incident gaat, maar wel om heel wat artiesten die slachtoffer zouden zijn van zo’n praktijken bij het bedrijf.

Aanklacht

Volgens de aanklacht onthulde frontman Fred Durst dat hij nooit betalingen had ontvangen voor de exploitatie van Limp Bizkit. UMG beweerde daarbij aanvankelijk dat de ingehouden royalties te wijten waren aan ongeveer 43 miljoen dollar die ze in de loop der jaren aan de band hadden uitgegeven en die niet waren terugbetaald.

Op dit moment probeert Durst zijn contracten met Universal Music Group nietig te laten verklaren namens zowel Limp Bizkit als zijn eigen label, Flawless Records.

Meer
Lees meer...