Panathinaikos betaalt contract overleden speler George Baldock verder uit aan familie

Eerder deze maand stierf de in Engeland geboren Griekse international George Baldock op 31-jarige leeftijd. Baldock werd gevonden in het zwembad van zijn huis. Zijn vrouw nam contact op met de autoriteiten nadat ze hem niet kon bereiken.


In het kort

  • George Baldock is op 31-jarige leeftijd door verdrinking om het leven gekomen.
  • Het Griekse nationale team eerde hem door zijn shirt op te tillen tijdens de viering na beide doelpunten en het laatste fluitsignaal.
  • Panathinaikos kondigde aan het resterende driejarige contract van Baldock te willen nakomen door het aan zijn vrouw te betalen.

Volgens de eerste berichten is Baldock door verdrinking om het leven gekomen, zonder tekenen van opzet. Het Griekse nationale team, dat kort na zijn dood tegen Engeland speelde, eerde Baldock door zijn shirt op te tillen tijdens de viering na beide doelpunten en het laatste fluitsignaal.

Contract

Baldocks voetbalcarrière bestond voor een groot deel uit voetballen in de lagere divisies in Engeland. Zijn meest opvallende periode kende hij bij Sheffield United, waarmee hij zelfs in de Premier League speelde. Onlangs tekende hij bij het Griekse Panathinaikos. Daar speelde hij slechts vier wedstrijden voor zijn vroegtijdige dood.

Op het internationale podium verdiende Baldock 12 caps voor Griekenland, waarmee hij zijn reis bij de nationale ploeg begon in 2022. Als erkenning voor zijn overlijden heeft zijn huidig team Panathinaikos aangekondigd dat ze Baldocks resterende driejarige contract willen betalen aan zijn vrouw, om haar en haar zoon financieel te steunen.

Meer
Lees meer...