Snellere treinverbinding tussen Brussel en Amsterdam op komst vanaf december

Vanaf zondag 16 december lanceren de NMBS en de Nederlandse Spoorwegen (NS) een nieuwe snellere treinverbinding tussen Brussel en Amsterdam. Deze Eurocity Direct verkort de reistijd aanzienlijk en biedt een verdubbeling van het aantal dagelijkse verbindingen tussen beide hoofdsteden.

De nieuwe treinverbinding tussen Brussel en Amsterdam zal vanaf zondag 16 december 16 keer per dag rijden, in plaats van de huidige 8 ritten. Deze uitbreiding zorgt niet alleen voor meer flexibiliteit, maar ook voor een aanzienlijke verkorting van de reistijd. De nieuwe Eurocity Direct legt de afstand tussen Brussel en Amsterdam af in slechts 2 uur en 7 minuten op weekdagen, en in precies 2 uur tijdens het weekend. Dit is een tijdwinst van 45 minuten ten opzichte van de bestaande verbindingen en slechts enkele minuten trager dan de snellere, maar duurdere Eurostar.

De Eurocity Direct stopt onderweg in Schiphol, Rotterdam en Antwerpen. Wat de prijs betreft, kunnen reizigers rekenen op tickets tussen de 25 en 64,1 euro voor een enkele rit in tweede klas, afhankelijk van de flexibiliteit en het moment van boeken. Dit maakt de Eurocity Direct een aantrekkelijk alternatief voor wie snel en betaalbaar wil reizen tussen de twee steden.

Nieuwe EuroCity: Rotterdam naar Brussel

Naast de lancering van de Eurocity Direct, wordt de huidige InterCity-verbinding tussen Rotterdam en Brussel omgevormd tot EuroCity. Deze trein stopt onderweg in Breda, Noorderkempen, Antwerpen-Centraal, Antwerpen-Berchem, Mechelen, Brussels Airport, Brussel-Noord en Brussel-Centraal, met eindbestemming Brussel Zuid-Midi. Voor reizigers die verder naar Amsterdam willen, is een overstap mogelijk.

De prijzen voor deze EuroCity-verbinding variëren van 13,1 tot 32,7 euro, afhankelijk van de reisomstandigheden en het tijdstip van boeken.

Meer
Lees meer...