Zayn stelt tournee in Verenigde Staten uit na dood Liam Payne


In het kort

  • De Amerikaanse tak van Zayns debuutsolotournee is uitgesteld vanwege het overlijden van Liam Payne.
  • De verschoven data voor de Amerikaanse shows worden binnenkort aangekondigd, met tickets die geldig blijven voor volgend jaar.
  • Zayn bedankte fans voor hun begrip via een Instagrampost.

Door het verlies van Liam Payne heeft Zayn de beslissing genomen om de Amerikaanse tak van zijn solotournee uit te stellen. De tour zou oorspronkelijk op 23 oktober in San Francisco beginnen en begin december eindigen. De nieuwe data voor de Amerikaanse shows zullen binnenkort worden aangekondigd, met tickets die geldig blijven voor volgend jaar. Zayn bedankte zijn fans voor hun begrip via een Instagrampost.

Payne overleed op 16 oktober in Buenos Aires, Argentinië. Het onderzoek concludeerde dat Payne’s dood het gevolg was van meerdere verwondingen en interne en externe bloedingen. Autoriteiten onthulden ook de ontdekking van substanties in Payne’s kamer die duiden op eerder alcohol- en drugsgebruik.

Zayn en Liam

Zayn en Payne ontmoetten elkaar voor het eerst in The X Factor in 2010, samen met Harry Styles, Louis Tomlinson en Niall Horan. Ze deden aanvankelijk auditie als soloartiesten, maar werden verenigd in One Direction, waarmee ze uiteindelijk derde werden in de competitie. Na hun succes in de show tekenden ze bij Simon Cowells Syco Entertainment en werden ze wereldwijd bekend als een van de best verkopende boybands in de geschiedenis. In 2016 kondigden ze hun afscheid aan.

De uitgestelde tour ondersteunt Zayns vierde studioalbum ‘Room Under the Stairs’, dat eerder dit jaar werd uitgebracht.

Meer
Lees meer...