iOS 18 zorgt voor batterijproblemen bij iPhone 16-gebruikers

Apple-gebruikers met een iPhone 16 of iPhone 16 Pro kampen na de update naar iOS 18 met onverwachte batterijproblemen. Hoewel de nieuwe iPhone 16-serie in theorie voor een langere batterijduur moest zorgen, ervaren velen het tegenovergestelde. De klachten stapelen zich op via online fora, terwijl Apple nog niet officieel gereageerd heeft.

Op 10 september lanceerde Apple de iPhone 16-serie, kort daarna volgde de release van iOS 18. De update, die verschillende nieuwe functies en verbeteringen aan het besturingssysteem toevoegt, lijkt voor problemen te zorgen bij de batterijduur van de nieuwe toestellen. Vooral op Reddit en websites zoals MacRumors uiten gebruikers hun onvrede.

Een van de veelgehoorde klachten is dat de batterij van hun toestel sneller leegloopt dan normaal. Gebruikers melden dat hun batterijpercentage soms dramatisch snel daalt. “Mijn iPhone 16 ging van 95 procent naar 75 procent binnen een half uur zonder dat ik iets bijzonders deed”, klinkt het in één van de klachten.

Forse verschillen met oudere toestellen

Sommige gebruikers vergelijken de batterijprestaties van hun iPhone 16 met die van oudere modellen, zoals de iPhone 14 Pro. Een Reddit-gebruiker merkte op dat zijn iPhone 16 Pro aanzienlijk sneller leegliep dan zijn oude toestel: “Mijn iPhone 14 Pro zat na dezelfde gebruiksduur nog op 85 procent, terwijl mijn nieuwe 16 Pro al naar 58 procent gezakt was.”

Deze problemen leiden tot frustraties onder gebruikers die verwachtten dat de nieuwe generatie iPhones juist efficiënter zou zijn in batterijverbruik.

Mogelijke oplossingen en updates

Apple heeft tot nu toe geen officiële reactie gegeven op de batterijproblemen, maar verschillende gebruikers melden dat de problemen verholpen lijken na een update naar iOS 18.0.1 of de bètaversie van iOS 18.1. Toch blijven er meldingen binnenkomen van mensen die ook na deze updates nog last hebben van een snel leeglopende batterij.

Meer
Lees meer...