Beertje Paddington ontvangt officieel paspoort van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken


In het kort

  • Paddington Brown, oftewel Beertje Paddington, heeft een officieel paspoort van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken gekregen.
  • In het paspoort staat dat hij een Brits staatsburger is die op 25 juni in Peru is geboren, wat overeenkomt met zijn achtergrondverhaal in de boeken van Michael Bond.
  • Paddington keert in zijn derde film met de familie Brown terug naar Peru en beleeft avonturen in de Peruaanse bergen en het regenwoud van de Amazone.

Rob Silva, medeproducent van de aankomende derde Paddington-film, onthulde dat de geliefde beer een officieel paspoort heeft gekregen van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken. Silva legde aan Radio Times uit dat de filmmakers een replica van het paspoort hadden aangevraagd en dat ze verrast waren toen ze een echt document ontvingen.

Het paspoort vermeldt Paddington als Paddington Brown, een Brits staatsburger geboren op 25 juni in Peru. Dit komt overeen met zijn achtergrondverhaal uit de boeken van Michael Bond, waarin hij werd opgevoed door zijn tante Lucy in Peru voordat hij naar Engeland trok en daar door de familie Brown op Paddington Station in Londen werd aangetroffen.

Reacties van de cast

In de nieuwe film keert Paddington met de Browns terug naar Peru om tante Lucy te bezoeken. Hun reis neemt een onverwachte wending als ze op avontuur gaan in de Peruaanse bergen en het regenwoud van de Amazone. Terwijl de cast en crew in Peru en Colombia filmden, bleef stemacteur Ben Whishaw, die Beertje Paddington inspreekt, in Londen.

Ondanks het feit dat Whishaw niet kon deelnemen aan de opnames in het buitenland, sprak hij zijn bewondering uit voor zijn co-stars Olivia Colman en Antonio Banderas. Hij gaf toe dat hij de kans miste om hen persoonlijk te ontmoeten, maar genoot enorm van hun optredens.

Kritiek

Het gebaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gemengde reacties gekregen. Terwijl sommigen het speelse karakter van het uitgeven van een paspoort aan een fictief personage waarderen, hebben anderen de beslissing bekritiseerd. William Yarwood van de TaxPayers’ Alliance uitte zijn bezorgdheid over het feit dat dergelijke acties aantonen dat er een kloof is tussen ambtenaren en de prioriteiten van het publiek. Hij stelde dat belastingbetalers verbijsterd zouden zijn door deze toewijzing van middelen, terwijl echte problemen zoals immigratiecontrole en criminaliteit onopgelost blijven.

Meer
Lees meer...