Kamala Harris krijgt steun van Bruce Springsteen


In het kort

  • Bruce Springsteen sprak op een bijeenkomst ter ondersteuning van Kamala Harris en Barack Obama.
  • Hij benadrukte het belang van het handhaven van constitutionele principes, het beschermen van de democratie en het opkomen voor vrouwenrechten.
  • Springsteen spoorde Amerikanen aan om op 5 november op Harris en Tim Walz te stemmen.

Steun voor Kamala Harris

Bruce Springsteen sprak op een rally ter ondersteuning van Kamala Harris en Barack Obama in Atlanta en gebruikte zijn platform om zijn sterke afkeuring van Donald Trump te uiten. Hij bracht akoestische versies van “The Promised Land” en “Land of Hope and Dreams”, maar het waren zijn woorden tussen de nummers door die het publiek het meest troffen.

Springsteen sprak zijn steun uit voor Harris en haar vicepresidentskandidaat Tim Walz en benadrukte dat ze op één lijn zaten met zijn waarden. Hij benadrukte het belang van een president die de grondwettelijke principes hoog houdt, de democratie beschermt, de rechtsstaat respecteert, opkomt voor vrouwenrechten en streeft naar een rechtvaardige middenklasse economie. Volgens Springsteen belichaamt Kamala Harris deze idealen, waardoor zij de enige levensvatbare kandidaat in deze verkiezing is.

Oproep om te stemmen

Toen hij zich op Trump richtte, uitte Springsteen een vernietigende aanklacht, waarin hij beweerde dat Trump niet begrijpt wat het betekent om Amerikaan te zijn. Hij beschuldigde Trump ervan een “Amerikaanse tiran” te willen worden, iemand die de geschiedenis en kernwaarden van het land niet begrijpt. Springsteen sloot zijn opmerkingen af met een oproep aan alle Amerikanen die in de democratische idealen geloven om op 5 november op Harris en Walz te stemmen.

Deze bijeenkomst markeerde de eerste stop op een tweedaagse campagne voor Springsteen, die maandag samen met Obama in Philadelphia zal optreden. Deze evenementen vormen het begin van een reeks “When We Vote We Win”-optredens in zeven belangrijke swing states tijdens de laatste dagen voor de verkiezingen. Springsteens betrokkenheid volgt op andere prominente muziekfiguren die publiekelijk hun steun hebben betuigd of campagne hebben gevoerd voor Harris, waaronder Taylor Swift, Eminem en Beyoncé.

Meer
Lees meer...