20th Century Studios kondigt vervolg aan voor Alien: Romulus


In het kort

  • Het vervolg op “Alien: Romulus” is in ontwikkeling bij 20th Century Studios.
  • De nieuwe film komt er dankzij de sterke acteerprestaties van Cailee Spaeny en David Jonsson als Rain en Andy.
  • De televisieserie “Alien: Earth” van Noah Hawley gaat volgend jaar in première op FX.

Alien: Romulus“, het recente deel in de Alien-franchise, bleek een succes voor 20th Century Studios. De film, geregisseerd door Fede Alvarez en met een budget van 80 miljoen dollar, bracht wereldwijd 350,8 miljoen dollar op en werd positief ontvangen door de critici. De film was aanvankelijk gepland als een streaming release, maar de bioscooprelease verstevigde zijn positie binnen de toekomst van de franchise.

Vervolg voor Alien: Romulus in de maak

Voortbordurend op dit succes heeft Steve Asbell, hoofd van 20th Century Studios, plannen aangekondigd voor een vervolg. Tijdens een interview met The Hollywood Reporter onthulde Asbell dat de studio momenteel werkt aan een vervolg op “Alien: Romulus”, dat het verhaal van de vorige film direct zal voortzetten.

Characterontwikkeling en volgende stappen

Asbell benadrukte de prestaties van Cailee Spaeny en David Jonsson, die respectievelijk Rain en Andy speelden, als belangrijke elementen die deze beslissing dreven. Hij sprak zijn verlangen uit om de reis van hun personages verder uit te diepen en benadrukte dat het vervolg bekende elementen zal bevatten zoals buitenaardse ontmoetingen en angstaanjagende horrorscènes.

Première televisieserie

Voorafgaand aan de release van het vervolg kunnen fans uitkijken naar Noah Hawley’s “Alien: Earth” televisieserie, die al is opgenomen en volgend jaar in première gaat op FX.

Meer
Lees meer...