“Turkse pasta” van Anna Paul gaat viraal op TikTok: Wij testten het uit

Regelmatig gaat er een recept viraal op TikTok. Het nieuwste in die reeks is de “Turkse pasta” van de mama van populaire TikTokker Anna Paul. Zij deelde enkele weken geleden het recept voor de makkelijke “Turkse pasta” die haar mama vaak klaarmaakt en heel wat mensen probeerden het al uit. Wij testten of het recept de hype waard is.

De nieuwste hype op TikTok is een makkelijk recept voor pasta. Net zoals de “feta pasta” of “lemon pasta” die eerder al viraal gingen, gaat het om een makkelijk recept waar je maar weinig ingrediënten voor nodig hebt.

“Turkse pasta” van de mama van Anna Paul

Met haar 7,2 miljoen volgers is Anna Paul een van de populairste TikTokkers ter wereld. Ze deelt dagelijks vlogs over haar leven waarin ze ook vaak haar vrienden en familie laat zien. In een video die ze eerder deze maand deelde, verklapte ze het recept van haar mama voor “Turkse pasta”. Het gaat om een heel makkelijk recept met weinig ingrediënten dat volgens Anna zelf ook “gezond” is. De comments leren ons dat het gaat om een soort gedeconstrueerde manti, een traditioneel Turks gerecht.

Het recept ging al snel viraal en de video werd ondertussen al meer dan 8,9 miljoen keer bekeken. De video kreeg bijna een miljoen likes en duizenden mensen deelden al hun eigen review. Die zijn over het algemeen positief, waardoor we besloten om zelf de proef op de som te nemen.

Onze test

Anna Paul loog niet toen ze zei dat het gaat om een makkelijk recept. Je begint door pasta te koken. Ondertussen bak je in een andere pan gehakt zonder er olie aan toe te voegen. Je doet wel gesneden ui bij het gehakt en kruidt dit bij met currypoeder, paprikapoeder, uienpoeder en zout. Deze ingrediënten meet je met je ogen, zo laat Anna Paul weten. In een derde pan smelt je boter samen met een flinke schep paprikapoeder. Het laatste dat je moet doen is geperste look en zout toevoegen aan een pot Griekse yoghurt.

Om te dresseren doe je de pasta op je bord, daarop doe een goede schep van de yoghurt met look en het gehakt. Daarover giet je wat botersaus en je werkt het geheel af met kerstomaatjes en peterselie. En zo simpel is het.

We moeten toegeven dat we de hype begrijpen. Hoewel het gaat om een heel makkelijk recept, werken de smaken goed samen en kan je snel genieten van een bord pasta. Het enige nadeel aan het recept is dat je, ook al gaat het om een makkelijk recept, drie pannen moet gebruiken. En die pannen gaan zichzelf nadien niet afwassen. Maar het is een lekker recept dat in een kwartier klaar is en dus perfect is voor dagen waarop je niet veel zin hebt om te koken.

Bekijk hier de video van Anna Paul:

@anna..paull

Mamas 10min Turkish Pasta 🇹🇷

♬ original sound – Anna Paul
Meer
Lees meer...