Recept voor pastasaus met amper twee ingrediënten gaat viraal op TikTok

Tegenwoordig kan je voor alles terecht op TikTok. Zo zijn er hacks om je smaak terug te krijgen na een coronabesmetting of ontdek je een nieuwe manier om tortilla’s te maken. Maar de laatste dagen gaat een supersimpel recept voor pasta viraal.

De nieuwste hype op TikTok is geen dansje, maar een poepsimpel recept voor pastasaus. Het recept vindt z’n oorsprong in Finland, maar dankzij TikTok smult de hele wereld ervan. En zo makkelijk is het om te maken.

Feta uitverkocht

Het recept werd uitgevonden door de Finse foodartist Jenni Häyrinen. Zij deelde haar simpele recept in 2019 op Instagram. Niet veel later ging de hashtag #uunifetapasta (Fins voor “gebakken feta pasta”) viraal in Finland.

Het recept werd naar verluidt zo populair in Finland dat de Finse supermarkten zonder feta zaten omdat zoveel mensen het recept wilden uitproberen. En nu heeft het recept dus ook z’n weg gevonden naar TikTok.

#bakedfetapasta

TikTokker @feelgoodfoodie deelde het recept voor de pasta met de hashtag #bakedfetapasta en een nieuwe hype was geboren. Een groot deel van het succes van de pasta is uiteraard hoe makkelijk het is om die te maken. Zo bestaat de saus (op enkele kruiden na) uit twee ingrediënten en moet je alles, zonder te snijden, gewoon in de oven stoppen voor 35 minuten.

Voor het recept doe je kerstomaten in een ovenschaal met een blok feta. Je giet vervolgens een scheut olijfolie over de tomaten en feta en kruidt af met peper en zout. Daarna gaat de ovenschaal voor 35 minuten in de oven op 200 graden. Wanneer je die daarna uit de oven haalt, werk je de saus nog af met verse look en basilicum en meng je het geheel onder je gekookte pasta. Als we de TikTokkers die het recept probeerden moeten geloven, is het resultaat overheerlijk.

@feelgoodfoodie

Baked feta pasta with cherry tomatoes!! Recipe on blog • Inspired by @grilledcheesesocial ? ##tiktokpartner ##learontiktok ##fetapasta ##recipes

♬ original sound – Feel Good Foodie

Ondertussen zijn er ook al alternatieve recepten opgedoken. Zoals de vegan versie:

@plantyou

Baked Feta Pasta, but make it VEGAN. #vegan #pasta #feta #fetapasta #uunifeta

♬ Respect – Aretha Franklin

Of de versie met champignons:

@cookingwithayeh

Baked Feta Mushroom Pasta! Which version do you prefer? Full recipe on my website lovelies? #fyp #bakedfeta #pasta #foryou #foodtiktok #foryoupage

♬ Taste It – Ikson

Maar je kan de pasta ook maken met geitenkaas in plaats van feta:

@feelgoodfoodie

You asked if it was possible to make the baked feta pasta with another cheese, so I tried goat cheese! ##fetapasta ##tiktokpartner ##learnontiktok

♬ original sound – Feel Good Foodie
Meer
Lees meer...