Virale TikTok-hack toont hoe je je smaak terug kan krijgen na coronabesmetting

Eén van de symptomen van een coronabesmetting is het verlies van je smaak en geur. Dat kan zelfs nadat je genezen bent nog een hele tijd zo blijven. Maar op TikTok gaat nu een hack rond die bij sommigen lijkt te helpen om je smaak (deels) terug te krijgen.

Wie het coronavirus al heeft gehad, is misschien een tijdje zijn of haar smaak- en reukzin kwijtgespeeld. Maar voor wie hier nu nog mee sukkelt, heeft TikTok misschien wel de oplossing.

Hack

TikTokker Kemar Gary Lalor liep het coronavirus enkele maanden geleden op. Daarbij raakte hij, net zoals z’n moeder, zijn smaakvermogen kwijt. Maar zijn moeder had een hack om zijn smaak terug te krijgen. En die bleek te werken.

Kemar deelde de hack op TikTok waarna heel wat anderen hem ook uitprobeerden. Daaruit bleek dat de hack niet voor iedereen werkt, maar voor sommigen wel. En aangezien het goedkoop en makkelijk is, kan proberen geen kwaad.

@toosmxll

How to get taste buds back!!! #howto #tastebud #lifehacks #health #fyp #remedy

♬ Steven Universe – L.Dre

Verbrande sinaasappel met bruine suiker

De hack is eigenlijk heel simpel. Je neemt een sinaasappel en legt die met de schil eromheen op het open vuur van een gasfornuis, of in een pan als je geen gasfornuis hebt. Je laat de sinaasappel liggen tot de schil volledig zwartgebrand is.

Vervolgens schil je de sinaasappel en meng je het gekookte vruchtvlees met bruine suiker. Als je het goedje opeet wanneer het nog warm is, kan het dat je daarna (sommige) andere smaken opnieuw kan waarnemen. Duizenden mensen probeerden het al, soms zonder succes, soms met een beetje succes en soms met een groot succes. Maar wie niet waagt, niet wint.

@hallee_smith

Reply to @izabellacantu1 Myth Buster or does it work? ?? #burntorange #covidtastetest #minivlog #orangeandbrownsugar #coffeeaddict

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz
@janice_siv

OMG IT FUCKING WORKS!!!!!! #jamaicanremedy #covid #lossoftaste #orange #burntorangedebate #burntorange

♬ original sound – Janice Brodin
@kristinacrumpler143

#covid19 #burntorange #fyp #canttaste #thanksforwatching Bit does it work??

♬ original sound – Kristina Ripley-Goff

Wetenschappelijke verklaring

De Britse dokter Karan Raj legt in een TikTok-video uit waarom de hack bij sommige mensen werkt. Hij spreekt van een fenomeen genaamd olfactorische training dat aangewakkerd wordt door de warme sinaasappel met suiker te eten.

Normaal duurt het zo’n 4 weken tot 90 procent van de mensen die besmet raakten met het coronavirus hun smaak- en reukzin terugkrijgen. Maar door sterke smaken en geuren op te nemen kan je dat proces versnellen.

@dr.karanr

#stitch with @toosmxll oranges to the rescue? #fruit #orange #learnontiktok #schoolwithdrkaran

♬ Steven Universe – L.Dre
Meer
Lees meer...