Laten we eerlijk zijn, soms ziet je eten er minder lekker uit dan het zou moeten. Het smaakt misschien nog wel goed, maar kom op … je pizza hoort niet bruin te zien aan de randen. Gelukkig staan er chef-koks klaar om ons te helpen met onze culinaire fouten.
Volgens enkel tips van chefs in een Reddit-tekst, moet je op de volgende zaken letten.
1. Afblijven
Soms moet je je eten met rust laten. Die steak, dat stukje vis, … Laat je eten rustig koken of bakken. Erin liggen roeren, is soms helemaal niet nodig.
2. Respecteer de volgorde
Kook eerst je groenten voor je ze in je saus gooit. Verwacht geen lekkere smaak als je rauwe uien bij je sudderende tomatensaus gooit.
3. Voorbereiding
Lees eerst het hele recept en de instructies voor je begint te koken. Voor je iets op het vuur zet, leg je alle ingrediënten klaar. Koken wordt veel makkelijker en gaat sneller als je eerst alles voorbereidt.
4. Ken je kruiden
Grote hoeveelheden van willekeurige kruiden, maken je gerecht minder lekker. Ken je kruiden en weet waarvoor ze dienen.
5. Correct snijden
Wees veilig tijdens het koken. Houd je vingers achter je knokkels en je mes voor je knokkels. Zorg ervoor dat het mes altijd op de snijplank blijft.
6. Gebruik zout, maar op een juiste manier
Veel mensen maken de fout om zout te gebruiken in het begin of op het einde van het koken. Eigenlijk zou je zout moeten toevoegen tijdens het koken.
7. Geniet
Wees niet bang om te experimenteren en de recepten lichtjes aan te passen. Tijdens het koken kan je af en toe proeven. Nadien kan je zelf een beetje veranderen aan het recept en wat zout, suiker of kruiden toe te voegen. Let wel op, je moet hier ook niet in overdrijven.