Acteur Julián Ortega (41), bekend van ‘Elite’, overleden

De Spaanse acteur Julián Ortega is onverwacht overleden. Ortega speelde in zijn carrière mee in heel wat series en films, maar is vooral bekend van de Netflixreeks Elite. Hij werd 41 jaar.

Het is de Spaanse organisatie Union de Actores y Actrices die eerder deze week bekendmaakte dat Julián Ortega was overleden. De acteur was op het moment van zijn overlijden op Zahora Beach in Barbate, een kuststad in het zuiden van Spanje, in de buurt van Cadiz. Daar kreeg Ortega een hartaanval. Ondanks een poging om hem te revalideren, overleed hij enkele minuten later.

Elite

Julián Ortega is bij het brede publiek vooral bekend van Elite, een Spaanse serie op Netflix. In het eerste seizoen daarvan speelde hij de uitbater van het restaurant La Cabana. Zo was hij te zien in meerdere afleveringen.

Ortega maakte al op zijn twaalf jaar zijn acteerdebuut in de film El otro barrio. Verder speelde in zijn carrière verder ook nog mee in series zoals La que se avecina, Cuéntame cómo pasó, Velvet, Las chicas del cable (eveneens te zien op Netflix), Caronte, Cristo y Rey, Sentimos las molestias, El pueblo en 4 estrellas.

Op sociale media betuigen veel fans en collega’s hun medeleden door herinneringen aan de acteur aan te halen.

Meer
Lees meer...