Allerlaatste seizoen van ‘Las chicas del cable’ verschijnt 3 juli op Netflix

Las chicas del cable
Netflix

Naast La Casa de Papel en Élite, heeft Netflix nog een Spaans pareltje: Las chicas del cable. Na vier seizoenen kondigde de streamingdienst aan dat het vijfde seizoen ook het laatste zal zijn. En dat einde komt er al veel sneller aan dan gehoopt!

3 juli komt er officieel een einde aan de Spaanse topserie Las chicas del cable. Op Instagram werd het nieuws bekendgemaakt en werden ook de eerste beelden al onthuld.

Laatste seizoen

In 2017 kwamen de eerste acht afleveringen van Las chicas del cable op Netflix. Begin dit jaar nog maar verscheen het vierde seizoen en aan het begin van de zomer krijgen we al een vervolg. Las chicas del cable vindt plaats in de jaren 20 en volgt vier vrouwen die door hun werk bij de telefoonmaatschappij in Madrid bevriend raken. Sinds hun ontmoeting veranderde hun leven compleet en moesten er hartverscheurende keuzes gemaakt worden. De serie werd meteen wereldwijd razendpopulair en toont de moeilijke situatie van vrouwen in Spanje die in de jaren 20 geconfronteerd werden met het gebrek aan vrouwenrechten en een door mannen gedomineerde samenleving.

Een trailer voor het vijfde en laatste deel is er nog niet, maar de nieuwste poster en de allereerste beelden werden wel al onthuld. Heel veel fans vinden het jammer dat er een einde komt aan de geweldige serie. Het laatste seizoen verschijnt 3 juli op Netflix en zal vijf afleveringen tellen.

Spaanse series

Netflix zet massaal in op Spaanstalige producties, én met succes. Met geweldige toppers als La Casa de Papel, Élite, Narcos en Valeria, hoort Las chicas del cable zeker thuis in het lijstje. Voor de streamingdienst is Spanje het eerste land waar een officieel productiehuis staat. De reden daarvoor is dat Spaans wereldwijd één van de meest gesproken talen is. Een productiehuis in Spanje zetten, blijkt een slimme zet. Spaanse series zijn populairder dan ooit en staan overal in de hitlijsten.

Wie ondertussen nog een goede serie zoekt: dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Gesponsorde artikelen