Actrice Lien Van de Kelder gaat de politiek in met Vooruit

De Antwerpse afdeling van Vooruit heeft een verrassende kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld: actrice Lien Van de Kelder. Ze staat op de derde plaats van de lijst en wil vooral de polarisering in de stad aanpakken.

Lien Van de Kelder, vooral bekend voor haar rol als Sofie in Thuis, waagt zich nu aan de politiek. Van de Kelder zegt dat het voor haar een logische stap is. Ze wil niet langer toekijken, maar echt meebeslissen over hoe de stad eruitziet. Ze koos voor Vooruit omdat ze de partij ziet als een groep die verantwoordelijkheid neemt en de lange termijn in het oog houdt. In 2013 en 2014 werkte ze al op het kabinet van voormalig minister Johan Vande Lanotte, dus haar keuze voor Vooruit is niet helemaal onverwacht.

Lien Van de Kelder

Ze wil zorgen voor meer plekken in de kinderopvang, betaalbare woningen en beter openbaar vervoer. Ze vindt het belangrijk om de ruk naar rechts tegen te gaan en de stad minder verdeeld te maken. Lijsttrekker Kathleen Van Brempt is blij met de komst van Van de Kelder, die al eerder in actie kwam in haar buurt Zurenborg om een vervuilende stelplaats van De Lijn te laten verdwijnen. Sinds 2021 is ze een boegbeeld in die strijd.

Na een onrustige periode binnen de partij, lijkt de rust weer terug te keren. Na wat crisisoverleg werd Van Brempt lijsttrekker, met Karim Bachar op de tweede plaats. Met Lien Van de Kelder op de derde plek zijn de belangrijkste posities nu ingevuld.

Of Lien Van de Kelder succes zal hebben als ‘wit konijn’, moet nog blijken. Bekend werd ze als Sofie in de serie Thuis, later speelde ze in Zone Stad en Familie. Tegenwoordig werkt ze voor de stad Antwerpen als Netwerkcoördinator Musea & Erfgoed.

Meer
Lees meer...