En toen hield de advocaat van Trump een persconferentie op de parking van een verlaten tuincentrum

Een persconferentie van het team van de president van de Verenigde Sraten op de parking van een tuincentrum. Het is iets dat je niet elke dag ziet, maar vermoedelijk door een vergissing verzamelden de advocaten van Donald Trump de pers op deze unieke locatie.

Gisteren werd aangekondigd dat de advocaten van Donald Trump “een grote persconferentie” zouden houden over hun plannen om de verkiezingsresultaten van de verkiezingen aan te vechten. Die zou doorgaan in Four Seasons in Philadelphia.

Persconferentie

Donald Trump legt zich voorlopig niet neer bij de uitslag van de presidentsverkiezingen. Daarbij werd de democraat Joe Biden, en dus niet Trump zelf, uitgeroepen tot winnaar. Maar volgens Trump is er fraude in het spel. Daarom had zijn team gisteren een persconferentie gepland om de verdere stappen toe te lichten. Maar die vond plaats op een heel bijzondere locatie.

De pers werd verzameld aan Four Seasons in Philadelphia. Maar hoewel ze dachten dat het ging om het grote viersterrenhotel in de stad, ging het om Four Seasons Total Landscaping, een tuincentrum in de buitenbuurt van Philadelphia. Heel wat journalisten contacteerden toch het hotel omdat het hen logischer leek dat de persconferentie daar zou doorgaan. Daardoor stuurde het hotel een tweet de wereld in waarin ze duidelijk maakten dat de persconferentie niet bij hen zou plaatsvinden en dat ze ook niets te maken hebben met Four Seasons Total Landscaping.

Parking tuincentrum

En inderdaad, uiteindelijk vond de persconferentie plaats voor een garagepoort op de parking van Four Seasons Total Landscaping. Op de locatie, die er doorgaans uitziet als een verlaten industrieterrein, werd een microfoon geplaatst en aan een garagepoort werden enkele Trump-posters gehangen. En dat is waar team Trump daadwerkelijk de pers toesprak. Het is nog niet bevestigd dat het ging om een vergissing, maar wij betwijfelen alvast dat de parking van een tuincentrum in een afgelegen industrieterrein de eerste keuze was van het team van Trump.

Afgezien van de bijzondere locatie, werd er op het persmoment niet veel nieuws verteld. Zo bevestigde Rudy Giuliani, de advocaat van Donald Trump en voormalige burgemeester van New York, wat we eigenlijk al wisten. Het team van Donald Trump zal in verschillende staten rechtszaken aanspannen om de verkiezingsresultaten aan te vechten.

https://twitter.com/ReneWaning/status/1325378579421655043?s=20
Meer
Lees meer...