Ah, dáár dienen die gaatjes in chique koffieverpakkingen dus voor

Ah, dáár dienen die gaatjes in chique koffieverpakkingen dus voor

Als jij een échte koffieadept bent, dan heb je zonder twijfel al eens gezien dat er in sommige fancy koffieverpakkingen een soort … tja … gat zit. Of is het een spuitmondje? En dan heb je je sowieso al eens afgevraagd voor wat het dient. Wij zijn er om je een antwoord te geven: ’t is gewoon superbelangrijk om versgemalen koffie te bewaren.

Nieuwszender Business Insider legt uit waarom zo’n gaatje in een koffiepak zo belangrijk is. Als je ’t nog niet eerder gezien hebt, geen zorgen, dat wil waarschijnlijk zeggen dat jij, net als wij, vaak gewone, vacuum getrokken koffie drinkt. Maar als je ‘vers’-gemalen koffie haalt, dan heb je ’t vast wel al opgemerkt.

Is koffie nu gezond of niet? En hoe zit het met ijskoffie?

Lucht

Maar waar dient het nu voor? Wel, zo’n gaatje laat enkel de lucht uit het zakje naar buiten, niet omgekeerd. Da’s nodig, want versgemalen koffie produceert Co2, koolstofdioxide, en als die zich in het zakje ophoopt, dan ontploft het door de druk en op z’n minst verbrandt de koffie te veel.

Tegelijk zorgt zo’n ventieltje er voor dat er ook geen lucht naar binnen komt, want da’s dan weer slecht voor de houdbaarheid.

Vers blijven

Op deze manier blijft je koffie tot vier maanden vers. Voilà, we zijn weer een beetje slimmer, tijd voor een tasje koffie. Geen zin om ‘m zelf te maken? Hier zijn de hipste koffiebars van Gent en Antwerpen!

Gesponsorde artikelen