Airbnb breidt uit met service … voor luxe- en comfortpoezen

Airbnb breidt uit met service … voor luxe- en comfortpoezen

Goedkoop logeren? Dan moet je bij de website Airbnb zijn. Dat was tenminste het oorspronkelijke idee achter de verhuurwebsite. De formule wordt binnenkort uitgebreid en zal voor een bepaald deel in een luxekleedje worden gestoken. Bij het nieuwe platform kan je checken of je verblijf kan zorgen voor een kingsize bed, extra handdoeken, zeepjes … Klinkt dat niet als muziek in de oren voor de luxueuze onder ons? 

Binnenkort breidt Airbnb na negen jaar nogmaals uit. Volgens de website Bloomberg krijgen we dit jaar nog op de website van Airbnb een extra afdeling waarbij je hogere eisen kan stellen. Zo kan je een logement aanvragen met zeepjes in de badkamer, een groot bed, propere handdoeken, …

Airbnb zal dus voorzieningen in kaart brengen die de meeste hotels aanbieden, iets wat de site voordien niet deed. Airbnb zal hierdoor nog sterker lijken op een hotelservice. Hierdoor zal de concurrentie tussen de twee alleen maar groter worden.

Gecheckt en goedgekeurd

De website zal inspecteurs inzetten die de logeerplaatsen controleren en goedkeuren. Nadien wordt de locatie pas gezet op de website.

De website was eerst een initiatief om jonge mensen aan te trekken en een kans te geven om goedkoop te kunnen logeren. Door een luxeversie aan te bieden wil de organisatie ook oudere (en rijkere) reizigers aantrekken.

Airbnb communiceert nog geen lanceerdatum maar volgens Bloomberg zou de service eind 2017 van start gaan.

Gesponsorde artikelen