Alle concerten Taylor Swift in Wenen geschrapt door terroristische dreiging

Slecht nieuws voor Swifties die dit weekend naar Wenen zouden reizen voor de concerten van Taylor Swift. Door terroristische dreiging zijn de drie geplande concerten namelijk geschrapt. De concerten zouden doorgaan op donderdag, vrijdag en zaterdag. Maar de autoriteiten vonden het risico op een aanslag te groot.

De Oostenrijkse politie pakte vandaag twee mannen op die een terroristische aanslag zouden gepland hebben tijdens de concerten van Taylor Swift. Deze uitverkochte concerten zouden doorgaan vanaf morgen in het Ernst-Happel-stadion in Wenen. Omdat er nog drie andere verdachten zijn die nog niet gevat konden worden, zullen de concerten van Taylor Swift niet doorgaan.

Geplande aanslag

Eerder vandaag werden een 19-jarige jongeman uit Ternitz en een 18-jarige jongeman uit Wenen opgepakt. De arrestaties gebeurden nadat er een tip binnenkwam van de buitenlandse inlichtingendienst. Die vermoedde dat de twee, samen met nog drie andere medeplichtigen, een aanslag plande tijdens de concerten van Taylor Swift in het Ernst-Happel-stadion in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Later werd duidelijk dat de 19-jarige verdachte geradicaliseerd zou zijn via het internet. Hij zou daarbij trouw hebben gezworen aan de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Bij een huiszoeking in zijn woning werden chemische stoffen in beslag genomen.

Concerten geschrapt

Eerder werd er nog gezegd dat de veiligheidsmaatregelen op de concerten verstrengd zouden worden, maar dat de concerten wel gewoon zouden doorgaan. Maar nu menen de autoriteiten toch dat het risico op een aanslag te groot is. Daardoor gaan de drie geplande concerten, waarop telkens 65.000 mensen aanwezig zouden zijn, niet door. Concertorganisator Barracuda Music maakte het nieuws bekend via Instagram. “De shows van de ‘Taylor Swift: The Eras Tour’ in Wenen worden geschrapt doordat de overheid confirmatie heeft van een geplande terroristische aanslag. Daardoor hebben we geen andere keuze dan de drie aangekondigde shows te cancellen voor iedereens veiligheid.”

Wie een ticket had voor een van de concerten, krijgt automatisch binnen de tien dagen zijn, haar of hun geld terug. Voor meer informatie verwijst Barracuda Music naar de website www.oeticket.com/help/updates/.

Bekijk hier het statement van de concertorganisator:

Meer
Lees meer...