Left Right
scrollTop top

Amerikaanse sekteleider en massamoordenaar Charles Manson ligt op sterven


Amerikaanse sekteleider en massamoordenaar Charles Manson ligt op sterven

Voormalig sekteleider, 60s-icoon en massamoordenaar Charles Manson ligt op sterven in een ziekenhuis in Californië. Hij kreeg in 1971 de doodstraf, die later werd omgezet naar levenslang, nadat hij volgelingen van zijn ‘Manson Family’ opgedragen had om Hollywood-sterren, waaronder de zwangere echtgenote van regisseur Roman Polanski, Sharon Tate, om te brengen in hun eigen huis.

Massamoordenaar Charles Manson werd enkele dagen geleden met spoed vanuit de gevangenis geëscorteerd naar een ziekenhuis in de stad Bakersfield in Californië. Dat meldt de entertainmentwebsite TMZ. De 83-jarige zou niet lang meer te leven hebben. In januari verbleef Manson wegens zware darmbloedingen ook al enkele dagen in het ziekenhuis.

Begin jaren 70 kregen Manson en vier van zijn Manson Family-leden de doodstraf, later omgezet in levenslang, omdat ze in 1969 onder invloed van harddrugs een reeks moorden gepleegd hadden in de villawijken van Los Angeles. Hun weerzinwekkend plan: een rassenoorlog, die ze zelf Helter Skelter noemden, uitlokken tussen zwarte en blanke Amerikanen.

Zijn volgelingen kwamen decennia geleden al tot inkeer, maar Manson heeft zich nooit herpakt in de gevangenis. Zo heeft hij nooit spijt betuigd voor zijn daden en werd hij meermaals betrapt met wapens en Gsm’s in zijn cel.

Popicoon

De geschifte verhalen van Manson en zijn Family behoren tegenwoordig tot de legendarische mythes van de 60s. Door de jaren heen zijn er talloze films over verschenen, waaronder Manson (1973), Helter Skelter (1976), The Manson Family (1997), Old Man (2012) en House of Manson (2014). Gothic-zanger Marilyn Manson ontleent zijn naam trouwens aan Charles Manson en Hollywood-actrice Marilyn Monroe.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810