Anonieme koper kocht voor 344 miljoen aan bitcoin op 3 dagen

De waarde van de bitcoin is sinds 6 februari met liefst 80% gestegen. De crypromunt doet zijn reputatie van volatiliteit zo alle eer aan. Zoals dat meestal het geval is, kan de stijging niet direct aan een specifieke reden worden toegeschreven. 

Wel heeft de markt in Zuid-Korea zich gestabiliseerd nadat daar werd gevreesd voor een verbod op de handel in cryptomunten. Maar ondertussen zijn minder strikte maatregelen geïmplementeerd, wat een positieve impact op de handel heeft en naast de handelsvolumes ook de prijs de hoogte heeft ingejaagd.

Bitcoin opnieuw boven 10.000 dollar

Dan is er nog een anonieme koper die tussen 9 en 12 februari 344 miljoen dollar in bitcoin heeft geïnvesteerd. De cryptomunt noteerde toen aan een gemiddelde prijs van 8.400 dollar, om maandag boven de 11.000 dollar te noteren. Maar dat is nog altijd maar iets meer dan de helft van de recordnotering in december 2017, toen de BTC kort boven de 20.000 dollar noteerde.

Toch hebben verschillende investeerders van de recente dip geprofiteerd om bitcoin in te slaan en hebben ze zo de koers hoger gejaagd. Ook het Chinese nieuwjaar heeft vers geld in omloop gebracht, waarvan een deel waarschijnlijk naar cryptomunten is gevloeid.

Medestichter Ethereum: “Investeer je spaargeld liever in traditionele beleggingen”

De Rus Vitalik Buterin, medestichter van een andere populaire digitale munt, Ethereum, waarschuwt ondertussen nogmaals voor de gevaren die verbonden zijn aan de handel in cryptomunten.

Hij benadrukt dat het niet verstandig is om je spaarcenten in bitcoin of andere crypto’s te investeren omdat de waarde op eender welk moment kan zakken tot nul. “Investeer geen geld dat je niet mag verliezen. Spaargeld is nog altijd veiligst in traditionele beleggingen,” tweette hij dit weekeinde. Wie een jaar geleden Ethereum kocht heeft de waarde ervan op 12 maanden wel met een factor 75 zien toenemen.