Antalya in Turkije verwacht record van 15 miljoen buitenlandse toeristen in 2024


In het kort

  • Antalya trok in 2024 tot en met oktober 15 miljoen buitenlandse toeristen, een stijging van 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Rusland blijft de belangrijkste bronmarkt voor Antalya met 3,25 miljoen bezoekers vanaf 16 oktober, gevolgd door Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
  • Antalya ligt op schema om het doel van 17 miljoen bezoekers tegen het einde van het jaar te bereiken.

Antalya, een populaire Turkse kuststad, heeft in 2024 tot en met oktober 15 miljoen buitenlandse toeristen aangetrokken. Dit cijfer vertegenwoordigt een stijging van 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, volgens Hakan Saatçioğlu, voorzitter van de Turkse Professional Hotel Managers Association (POYD). Dat meldt Daily Sabah.

Saatçioğlu benadrukte dat Rusland de belangrijkste bronmarkt voor Antalya blijft met 3,25 miljoen bezoekers vanaf 16 oktober, gevolgd door Duitsland met 2,75 miljoen, het Verenigd Koninkrijk met 1,3 miljoen en Polen met 1,1 miljoen toeristen. Hij sprak zijn optimisme uit dat Antalya zijn doelstelling van 17 miljoen bezoekers tegen het einde van het jaar zou kunnen bereiken.

Drijvende factoren achter het succes van Antalya

De populariteit van Antalya komt voort uit het constant warme weer en de overvloedige stranden, waardoor het een gewilde bestemming is naast Istanbul. Russische en Duitse toeristen worden bijzonder aangetrokken tot de stad, wat bijdraagt aan een consistente stijging van het aantal toeristen per jaar. De sector verwacht dat Antalya dit jaar een nieuw record van 17 miljoen toeristen zal bereiken.

Antalya zal de zesde editie van de Antalya Tourism Fair (ATF) organiseren van 23 tot 25 oktober. Toerisme speelt een cruciale rol in de Turkse economie en staat in de top vijf van meest bezochte landen wereldwijd. In 2022 verwelkomde Turkije 56,7 miljoen bezoekers en ambtenaren streven ernaar om dit jaar de 60 miljoen te overtreffen.

Meer
Lees meer...