Belgian Cat Antonia Delaere drie maanden buiten strijd door schouderblessure die ze tijdens Olympische Spelen opliep

Dat de Belgian Cats de Olympische Spelen verlieten zonder medaille lag alleszins niet aan Antonia Delaere. De 30-jarige speelster van Club Baloncesto Avenida in Salamanca, Spanje liep tijdens het toernooi een schouderblessure op, maar bleef tot de laatste wedstrijd het beste van zichzelf geven. Nu moet ze toch onder het mes en wacht haar een revalidatie van drie maanden.

De Olympische Spelen eindigden voor de Belgian Cats in tranen. Hoewel de Belgische basketbalvrouwen de halve finale bereikten, verloren ze daarna twee wedstrijden. Daardoor verlieten ze het toernooi op de zeer ondankbare vierde plaats en grepen ze naast een medaille.

Op X blikt Antonia Delaere, een van de sterkhouders van de Belgian Cats, nu terug op haar pijnlijke Olympische Spelen. En pijnlijk mag je in haar geval letterlijk nemen. Tijdens de Spelen liep ze namelijk een blessure op aan haar rechterschouder, waardoor ze enkel met medicatie kon verder spelen. Aan opgeven dacht Delaere echter niet.

Operatie en revalidatie

Nu de Spelen voorbij zijn, gaat Antonio Delaere toch voor een definitieve oplossing voor haar schouderblessure. Nieuwsblad meldt dat ze een scheurtje aan het kapsel van de rechterschouder heeft opgelopen. Om dat te herstellen moet de shooting guard onder het mes.

“Ik word volgende week in Antwerpen geopereerd en start dan onmiddellijk de revalidatie op”, laat ze weten. “Nadien moet ik drie maanden revalideren en mis ik dus de start met Avenida Salamanca in de Spaanse LF Endesa en in de Euroleague Women.”

EK-kwalificatie

In principe raakt Antonia Delaere op tijd fit voor de volgende wedstrijden van de Belgian Cats. Op 7 en 10 november staan er namelijk twee belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden op de planning tegen Litouwen en Polen.

“Na de operatie moet blijken hoelang mijn revalidatie zal verlopen. Ik denk dat het moeilijk zal worden om voor de Cats die belangrijke window aan te treden. Maar, laat ons eerst de operatie afwachten”, tempert ze zelf de verwachtingen.

Meer
Lees meer...