Apple komt met firmware-update voor alle AirPods: zo installeer je die

Apple heeft een nieuwe update met firmware voor zowel de eerste, tweede als derde generatie van de AirPods, de eerste en tweede generatie AirPods Pro en de AirPods Max gelanceerd. Het gaat om een update die enkele bugs moet oplossen en ook enkele kleine verbeteringen zal doorvoeren.

In het nieuws: Apple heeft in de Verenigde Staten een firmware-update uitgestuurd voor zijn AirPods, AirPods Pro en AirPods Max. Die is verantwoordelijk voor “bugfixes en andere verbeteringen”. Het gaat om de update met de naam 5E133. Enkel bij de eerste generatie AirPods gaat het om een andere versie, namelijk 6.8.8. Meer dan waarschijnlijk komt deze update heel binnenkort ook naar ons land.

Hoe krijg je deze nieuwe update?

  • Updates voor AirPods worden bij Apple altijd automatisch geïnstalleerd. Daarvoor moet je alleen zorgen dat je AirPods worden opgeladen en binnen Bluetooth-bereik liggen van je iPhone, iPad of Mac die op zijn beurt verbonden is met wifi. Zorg er ook voor dat op je iPhone, iPad en/of Mac zelf de laatste versie van het besturingssysteem is geïnstalleerd.
  • Als je AirPods hebt maar geen iPhone, iPad of Mac moet je een afspraak maken bij een officiële Apple-verdeler om de nieuwste update te laten installeren.
  • Om te controleren of jouw AirPods voorzien zijn van deze nieuwste firmware-update ga je naar de Instellingen op je iPhone of iPad. Daarna klik je op Bluetooth en op de Info-knop naast de naam van je AirPods. Op een Mac-computer kan je dat bekijken via Systeeminformatie of Systeeminstellingen in het Apple-menu.
Meer
Lees meer...