Apple kondigt premium koptelefoon AirPods Max aan

Na maandenlange geruchten heeft Apple eindelijk een premium over-ear koptelefoon aangekondigd. De AirPods Max is de eerste dergelijke koptelefoon die Apple onder zijn eigen merk uitbrengt.

In het nieuws: Het was met een persbericht dat Apple de AirPods Max vandaag heeft aangekondigd. Daarin omschrijven ze het zelf als “innovatieve draadloze hoofdtelefoons die de magie van AirPods naar een over-ear ontwerp met hifi-geluid brengen”.

 • Met die aankondiging komt er een einde aan meer dan een jaar geruchten. Aanvankelijk leek Apple deze premium koptelefoon – die toen nog AirPods Studio genoemd werd – al begin dit jaar te willen uitbrengen, maar allerhande problemen zorgden ervoor dat die datum steeds verder vooruitgeschoven werd.

Ontwerp: Het eerste dat opvalt aan de AiPods Max is het uiterlijk, iets wat Apple zelf omschrijft als een “akoestisch ontwerp”.

Bron: Apple
 • De hoofdband is gemaakt uit ademend materiaal. Bovendien moet het ontwerp ervoor zorgen dat het gewicht gelijkmatig verdeeld wordt over je hoofd. Het frame is zo ontwerpen om zowel sterk als flexibel te zijn en comfortabel aan te voelen op alle hoofdvormen.
 • De armen van de hoofdband kunnen uitschoven worden tot de gewenste lengte en blijven op hun plaats zitten.
 • De twee oorschelpen roteren onafhankelijk en zorgen er zo voor dat de druk evenwichtig verdeeld is.
 • Memory foam in de oorkussens moet ervoor zorgen dat die goed aansluiten en zo helpen voor het perfecte geluid.

Geluid: Apple belooft dat de AirPods Max voor een “baanbrekende luisterervaring” zorgt. Om dat te bereiken combineren ze het akoestische ontwerp, de ingebouwde H1-chips en aangepaste software.

 • Een door Apple ontworpen dynamische driver van 40 mm zorgt voor rijke, diepe bassen, nauwkeurige middentonen en een heldere, zuivere hoogfrequente extensie. Op die manier kan je met de koptelefoon elke noot horen.
 • De AirPods Max meet het geluidssignaal dat hij afgeeft en optimaliseert het daarna. Op die manier is het geluid telkens aangepast aan hoe goed de oorkussens bij iedere gebruiker afgesloten zijn.
 • De koptelefoon is voorzien van Active Noise Cancellation.
 • Je kan ook kiezen om over te schakelen op Transparency mode. Daarmee hoor je wel wat rondom jou gebeurt. Switchen tussen beide opties kan met één simpele knop.

Andere info

 • De AirPods Max is compatibel met Siri. Je kan Siri dus bedienen via de microfoon van de koptelefoon.
 • De koptelefoon detecteert automatisch of hij op het hoofd van de gebruiker staat en begint dan meteen ook geluid af te spelen. Als je hem opnieuw afzet, pauzeert het geluid ook direct.
 • De batterij van de AirPods Max gaat 20 uur mee met alle beschikbare opties.
 • De koptelefoon wordt geleverd in een compacte, zachte Smart Case.

Beschikbaarheid en prijs: De AirPods Max zijn vanaf 15 december beschikbaar in vijf kleuren: grijs, zilver, groen, blauw en roze. Je kan gratis kiezen voor een inscriptie te zetten op één van de oren.

 • De adviesprijs in Europa bedraagt 629 euro. Daarmee is de AirPods Max meteen heel wat duurder dan vergelijkbare koptelefoons op de markt. Zelfs het duurste model van hun eigen Beats (dat Apple in 2014 kocht voor 3 miljard dollar) kost maar 349 euro. Ook markleiders zoals Bose, Sony en B&W produceren vergelijkbare koptelefoons voor amper 300 euro. Het is dus maar de vraag of Apple met de AirPods Max zijn trouwe fans voldoende kan bekoren om de hoge aankoopprijs te betalen.
Meer
Lees meer...