Apple geeft AirPods een upgrade en komt met koptelefoon

Apple-fans kunnen in hun handen wrijven. In juni zou het bedrijf een draadloze koptelefoon op de markt brengen. De nieuwe AirPods X zouden in september of oktober gelanceerd worden. Dat beweert Jon Prosser, een bekende YouTuber en Apple-kenner.

Prosser voorspelde eerder al dat de iPhone 9 of SE op 15 april dit jaar onthuld wordt en dat de nieuwe 13 inch MacBook Pro volgende maand verschijnt. Hij is dus wel goed geïnformeerd als het op Apple aankomt.

Beats 700

De nieuwe hoofdtelefoon zal dezelfde technologie als de AirPods gebruiken: draadloos verbinden met je apparaat. De uitstraling zal wat weg hebben van de Beats 700-koptelefoon die Apple ook produceert. De prijs wordt geschat op 350 dollar. Hoeveel hij bij ons zou kosten, is niet geweten.

Prosser denkt dat de koptelefoon wordt onthuld tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC in juni. Door de coronacrisis zal deze conferentie doorgaan als online event.

AirPods X

De nieuwe AirPods X zijn speciaal ontwikkeld voor tijdens het sporten. Dat zou kunnen betekenen dat er wellicht een draadje tussen beide oordoppen loopt, net zoals dat bij de Beats X ook het geval is. Digitimes, een dagblad voor onder andere elektronica en communicatiesoftware, beschreef die soort oordoppen eerder al als de ‘AirPods Pro Lite’.

De lancering van de hoofdtelefoon en de nieuwe AirPods zou het einde van het Beats-merk zijn, maar dat wordt ontkracht door 9to5Mac. Volgens hen blijft Beats gewoon bestaan. Tenslotte heeft Apple momenteel een koppositie op de audiomarkt. De AirPods die nu je nu al kan kopen, zijn marktleider op de draadloze oordoppenmarkt.

Meer
Lees meer...