Apple kondigt grotere MacBook Pro aan: prijs kan oplopen tot 7.100 euro

Apple MacBook Pro 16 inch
Apple

Apple kondigt de nieuwe MacBook Pro aan. Deze keer is het een toestel dat maar liefst 16 inch groot is. Daarmee vergroot Apple zijn arsenaal aan computers door een nieuwe grote broer toe te voegen. Met het nieuwe toestel richt het techbedrijf op mensen die op zoek zijn naar een grafisch krachtige computer.

De nieuwe MacBook die Apple aankondigde is specifiek bedoeld voor ontwikkelaars, fotografen en filmmakers. Dat komt door het nieuwe toestel beschikt over een krachtige processor én een 16 inch scherm heeft.

Vlindertoetsenbord

Dat is de eerste laptop in jaren van het techbedrijf die groter is dan 15 inch. Het nieuwe 16 inch-toestel beschikt zoals alle laptops van Apple ook over een retina-display. Daarnaast is het de krachtigste MacBook Pro die het techbedrijf ooit maakte.

Maar waar de meeste mensen blij van zullen worden is dat Apple het vlindertoetsenbord overboord gooide. Dat doet het bedrijf nadat het verschillende klachten kreeg van Mac-gebruikers waarbij de toetsen vastlopen. Daarnaast kruipt er ook makkelijker vuil onder het toetsenbord. Apple luisterde eindelijk naar zijn consumenten en verving het toetsenbord dan ook door een nieuw mechanisme.

Apple MacBook Pro 16 inch
Apple

Nieuw kunnen we het echter niet noemen, want Apple greep terug naar het toetsenbord van een aantal jaar geleden. Maar de techgigant heeft wel een aantal aanpassingen doorgevoerd. Zo blijven de toetsen even groot als de huidige generatie MacBook-toestellen.

7.100 euro

Naast de vernieuwde toetsen beschikt het toetsenbord ook over een Touch Bar waarover verschillende MacBook Pro’s al beschikken. Nieuw aan het toetsenbord is dat het beschikt over een fysieke Escape-toets.

Daarnaast beschikt de laptop ook over een batterij die maar liefst 11 uur meegaat. Het opslaggeheugen kan uitgebreid worden tot 8 terabyte. Als je het nu hoort donderen in Keulen, yep, dat is gigantisch, misschien zelfs belachelijk, veel geheugen.

Al die nieuw snufjes zijn natuurlijk niet gratis. Zo begint de laptop bij een basisprijs van 2.700 euro. Maar als je uitbreidingen wil, kan de prijs oplopen tot meer dan 7.100 euro voor het duurste model. De nieuwe MacBook Pro kan je vanaf nu bestellen op de website van Apple en wordt naar alle waarschijnlijkheid geleverd op het einde van november.

Gesponsorde artikelen