As I Lay Dying opnieuw samen: frontman die vrouw probeerde te vermoorden, overtuigt bandleden

As I Lay Dying opnieuw samen: frontman die vrouw probeerde te vermoorden, overtuigt bandleden

As I Lay Dying, de Amerikaanse metalcoreband, komt opnieuw samen. Frontman Tim Lambesis is vrijgelaten uit de gevangenis en kon drie leden van de band overtuigen om weer samen muziek te maken. Lambesis moest in 2014 naar de gevangenis voor het organiseren van de moord op zijn vrouw. Er kwam ook een woordje uitleg, maar vreemd blijft het wel. 

Het vreemdste nieuws van de dag: As I Lay Dying, de metalcoreband achter Tim Lambesis, gaat opnieuw muziek maken. Het is geen typische reünie: As I Lay Dying moest tijdelijk op hiatus toen Lambesis voor de rechter gesleept werd wegens een poging tot moord op zijn vrouw. Zij overleefde het, de ‘huurmoordenaar’ was een FBI-agent, maar Lambesis werd wel degelijk veroordeeld.

Wovenwar

De zanger had een smak geld gegeven aan een huurmoordenaar om z’n vrouw om het leven te brengen, maar dat plan mislukte. Toen duidelijk werd wat er aan de hand was, besloten zijn groepsgenoten begrijpelijkerwijs om niet meer met Lambesis samen te werken. Toen hij ook effectief veroordeeld werd en naar de gevangenis moest, gingen Phil Sgrosso, Nick Hipa, Josh Gilbert en Jordan Mancino verder met een andere band, samen met Shane Blay: Wovenwar.

Vier jaar stilte verder is Lambesis vervroegd vrijgelaten. Niemand verwachtte specifiek dat As I Lay Dying opnieuw zou samenkomen. Toch kwam er na jaren aan absolute windstilte, een single, My Own Grave. De comeback is dus een feit.

De plooien met Lambesis zijn voor Nick Hipa, Phil Sgrosso, Jordan Mancino en Josh Gilbert alvast gladgestreken. Hetzelfde valt niet te zeggen voor de ex-vrouw van Lambesis, maar er kwam wel een woordje uitleg, zowel van de band als van de frontzanger zelf. Dat er iets scheelde met het redeneervermogen van de man, is wel duidelijk, en hij alludeert daar ook zelf op.

Veel vragen

Ook de rest van de band maakte een kort statement op Twitter. “Het is moeilijk om alle topics die we willen behandelen, aan te raken in een geschreven tekst. We begrijpen dat er veel vragen zijn en we zullen ze deze week allemaal aankaarten deze week”, stond er te lezen op de Twitteraccount van de band.

Lambesis zelf gaf een statement op de officiële Facebookpagina van As I Lay Dying. “Woorden kunnen niet uitdrukken hoeveel spijt ik heb over de pijn die ik veroorzaakt heb. Er is geen verdediging voor wat ik deed en ik kijk terug op de persoon die ik geworden ben met even veel minachting als jullie.” Vervolgens excuseert hij zich bij zijn ex-vrouw en kind, maar zegt hij ook dat hij hun privacy niet wil schaden.

Huurmoordenaar

Het bericht van Lambesis zit vol spijt, maar voor veel fans van As I Lay Dying zal dat wellicht niet genoeg zijn. Hoewel de single My Own Grave muzikaal niet slecht onthaald wordt, zitten we ook in het #metoo-tijdperk. Veel ex-fans wijzen er dan ook op dat ze niet achter de muziek kunnen staan van een man die een huurmoordenaar heeft ingehuurd om z’n vrouw te vermoorden.

Ook dat kaart Lambesis in zijn bericht zelf aan. “Ik weet niet wat de toekomst zal brengen en geen hoeveelheid gevangenisstraf kan ooit goedmaken wat ik gedaan heb. Dus zal ik mij vanaf nu continu excuseren, zowel in woorden als in daden.” Hoe de toekomst van As I Lay Dying eruit ziet, is niet duidelijk, de fans zijn alvast verdeeld.

Gesponsorde artikelen