‘Aspe’ blaast 20 kaarsjes uit en komt met verrassing

Aspe viert een nieuw jubileum. Vandaag exact 20 jaar geleden, op 13 februari 2004, verscheen de allereerste aflevering op de schermen van kijkend Vlaanderen. De politieserie is gebaseerd op de boeken van misdaadauteur Pieter Aspe.

Door Victor Peeters

Het eerste seizoen van Aspe kenmerkt zich vooral door de slepende afleveringen van bijna 100 minuten, inclusief reclame. Vanaf het tweede seizoen werden de afleveringen sterk ingekort en niet meer rechtstreeks verbonden aan de boeken. Na 10 seizoenen kwam er een einde aan de serie. Maar goed nieuws nu voor de liefhebbers: speciaal voor de twintigste verjaardag maakt Aspe zijn comeback. De iconische VTM-serie is vanaf nu te herbekijken op VTM GO+ en vanaf 16 februari keert Aspe opnieuw op antenne. Elke vrijdagavond om 20.35 uur op VTM 3 en vanaf 18 februari ook elke zondag om 14.20 uur bij VTM.

Pieter Aspe

Een van de sleutelfiguren achter het grote succes van Aspe is de schrijver van de boeken, Pieter Aspe zelf. Alleszins, dat is het pseudoniem van de Vlaamse schrijver Pierre Aspeslag. In 2021 overleed hij op 68-jarige leeftijd. De serie slaagde erin om de sfeer van de boeken op geweldige wijze te vertalen naar de schermen. 

De personages die Pieter Aspe tot leven bracht, werden iconen in de televisiegeschiedenis. Waaronder natuurlijk het hoofdpersonage, Pieter Van In (Herbert Flack). Hij zal alvast een Duveltje, zijn favoriete drankje in de serie, drinken op twee decennia onvergetelijke misdaadverhalen.

Meer
Lees meer...