Aurélie Boffé wordt nieuwsanker bij ‘VRT NWS Laat’

Aurélie Boffé versterkt vanaf begin december de ploeg van VRT NWS Laat. De 26-jarige journaliste zal vanaf dan regelmatig te zien zijn als een van de presentator van het late journaal. Ze komt over van de socialemediaredactie.

Aurélie Boffé studeerde Toegepaste Taalkunde aan de VUB en haalde er ook een master Journalistiek. In 2019 ging ze aan de slag bij VRT NWS op de socialemediaredactie. Van 2021 tot 2024 maakte ze de podcast Snapt ge mij nu?, waarmee ze in 2022 de Belfius Persprijs won.

Sociale media

In juni was ze op de VRT te zien toen ze samen met Wim De Vilder, Annelies Van Herck, Ivan De Vadder de verkiezingsmarathon KIES24 presenteerde. Die dag volgde ze ook de sociale media op de voet. Ook komende zondag 13 oktober is ze opnieuw op post voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Kies24 verkiezingsmarathon
VRT

“Al ​vijf jaar probeer ik elke dag het nieuws op een heldere en toegankelijke manier te brengen. Of dat nu online is, via sociale media, of in een podcast. Nu mag ik dat ook doen op tv, in een programma waar ik zelf graag naar kijk. Het is voor mij een geweldige opportuniteit om die twee werelden te combineren. Heel veel zin in deze nieuwe uitdaging!”, zegt Aurélie Boffé zelf enthousiast.

“Erg gedreven journaliste”

“Ik ben blij dat Aurélie ook deel gaat uitmaken van onze Laat-ploeg. Ik heb haar leren kennen als een erg gedreven journaliste met veel pit en ik wens haar dan ook alle succes toe met deze nieuwe uitdaging”, vult Dimitri Verbrugge, hoofdredacteur VRT NWS Journaal, aan.

Meer
Lees meer...