‘Avengers 4’-titel mogelijk gelekt en dan is deze theorie ook meteen bevestigd

‘Avengers 4’-titel mogelijk gelekt en dan is deze theorie ook meteen bevestigd

‘Avengers: Infinity War’ speelt nog in de zalen, maar het vervolg op de blockbuster is ook al in de maak. De titel van die film was nog niet bekend maar het lijkt erop dat de cinematograaf hem per ongeluk gelekt heeft. Als het lek juist blijkt, zou dat ook meteen een aantal theorieën over de vierde Avengersfilm bevestigen.

Een laatste waarschuwing voor wie Avengers: Infinity War, de zomerblockbuster van Marvel, nog niet gezien heeft: dit artikel bevat spoilers. Al moet je tegenwoordig onder een steen gewoond hebben om niet te weten dat er in Avengers: Infinity War behoorlijk veel doden vallen. Thanos krijgt alle stenen voor in z’n handschoen te pakken en vernietigt letterlijk de helft van de bevolking in het heelal in een handomdraai.

Titel Avengers 4 gelekt?

Daar zitten heel wat geliefde personages bij: onder andere T’Challa, Groot, Drax, Doctor Strange en Peter Parker (Spider-man) halen het niet en ook van Loki nemen we afscheid. Logisch dus dat fans halsreikend uitkijken naar Avengers 4, maar daar is zelfs nog geen titel voor. ’t Is te zeggen: er is nog geen officiële bevestiging, maar cinematograaf Trent Opaloch zou mogelijk een titel gelekt kunnen hebben.

De cinematografie voor Avengers 4 is namelijk al lang gedaan en Opaloch was op z’n website z’n credits aan het bijwerken. Daar hoorde ook Avengers 4 bij, al stond die aangeduid als Avengers: End Game. Een titel die vrij generiek klinkt, ware het niet dat Doctor Strange een ‘end game’ vermeldt in Avengers: Infinity War.

Geen bevestiging Marvel?

Waar of niet, Opaloch haalde de credit al heel snel van z’n website, al was het kwaad natuurlijk al geschied. Met een recordopbrengst in het eerste weekend (Avengers: Infinity War
bracht één miljard op in z’n openingsweekend) is het logisch dat elke stap van de makers bekeken wordt met een vergrootglas. Dit is wat wij al weten over Avengers 4!

Marvel zal wellicht niet op het mogelijke lek reageren, dat ligt niet in de stijl van de comicboekgoeroes, maar dankzij de referentie naar Doctor Strange denken veel fans toch dat End Game een plausibele titel is. Dat zou refereren naar een theorie waarin Thanos eerst wint, waarna de tijd wordt teruggedraaid met de Time Stone om Thanos’ plan retroactief tegen te houden. Het feit dat Strange gedesintegreerd raakt, lijkt maar een klein probleem te zijn.

Releasedatum Avengers 4

De releasedatum van Avengers 4 ligt wel al vast: 26 april 2019, niet zo heel lang meer dus. Voor wie dat toch nog te lang wachten vindt: Ant-Man and The Wasp komt deze week in de zalen en ook Captain Marvel komt er nog aan. Die laatste kreeg trouwens nog een nod in de allerlaatste scène van Infinity War. Wij zijn benieuwd.

Hier is de trailer voor Ant-Man and the Wasp.

Nog eens naar The Avengers kijken? Dat kan hier!

Gesponsorde artikelen