Left Right
scrollTop top

Avicii is terug uit pensioen, beluister hier zijn nieuwe muziek


Avicii is terug uit pensioen, beluister hier zijn nieuwe muziek

De wereldberoemde dj Avicii kondigde in maart 2016 zijn pensioen aan. “Neem alle tijd die je nodig hebt,” stelden fans hem gerust. En dat deed hij. Ruim een jaar na zijn afscheid is hij terug met nieuwe muziek. Een volledige EP is op komst met zes nieuwe nummers.

In maart 2016 kondigde de Zweedse dj Avicii aan dat hij er even tussenuit ging. In een brief op zijn website bedankte hij vrienden en familie. De 27-jarige Tim Bergling legde uit dat hij niet genoeg tijd had voor de persoon achter de artiest. “Maar ik zal de muziek nooit loslaten – Ik zal blijven spreken met mijn fans, via de muziek.” Diezelfde fans antwoordden destijds met miljoenen steunbetuigingen, die nu te zien zijn in de aankondigingsvideo voor zijn nieuwe EP “Avīci“.

Mysterieuze muziekdoosjes

Om zijn nieuwe muziek aan te kondigen, stuurde Avicii 10 muziekdoosjes de wereld rond. Wanneer je het deksel optilt, hoor je de nieuwe single van Avicii “You Be Love“. Binnenin zit een boodschap. “We bereiken allemaal een punt in ons leven en carrière waar we begrijpen wat het belangrijkst is voor ons. Voor Avicii is dat muziek maken. Dat is waar hij voor leeft, waar hij voor geboren is,” klinkt het in de brief. Avicii is gestopt met optreden, maar trok meteen na die pauze terug in de studio: “Hij ging terug naar de plaats waar alles nog zinvol was – de studio.” En uit die studio-tijd vloeide een nieuwe EP die 10 augustus uitkomt. De brief eindigde met de woorden: “Het is het begin van iets nieuws en nu kan je horen hoe dat klinkt.”

Zes nieuwe nummers

De zes nummers op zijn EP beloven erg zomers te klinken en hebben de herkenbare Avicii-sound. Zijn nieuwe muziek was ook al een tijdje op Instagram te horen, waar hij een paar video’s poste met vijf hashtags die vermoedelijk de titels zijn van zijn nieuwe nummers: “Without You“, “What Would I Change It To“, “Friend of Mine“, “You Be Love” en “Lonely Together“. We kunnen alvast niet wachten tot volgende week donderdag. Om 16u zal de EP wereldwijd te beluisteren zijn via Spotify.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…