Avondopleidingen populairder dan ooit: de opleidingen die u niet mag missen

Geschreven met branded content van nha.be.

Avondopleidingen zijn populairder dan ooit tevoren. Steeds meer mensen kiezen ervoor om na hun werk verder te studeren. Dit als een poging om hun professionele vaardigheden te vernieuwen of te verbreden. Deze trend toont ons een verandering in de onderwijswereld en hoe mensen tegenwoordig leren.

Perspectief vanuit de opleider

Bij NHA, een prominente aanbieder van opleidingen, hebben medewerkers een duidelijke toename waargenomen in de populariteit van hun programma’s. Vanuit verschillende interne rollen, komen diverse perspectieven die deze groeiende trend bevestigen.

“Avondlessen zijn in feite de nieuwe norm geworden”, merkt een ervaren docent op. “Het is niet ongebruikelijk dat studenten verder reizen om bij lessen te kunnen zijn. Veel van onze studenten werken overdag en zien onze avondopleidingen als een kans om hun vaardigheden uit te breiden zonder hun dagelijkse verantwoordelijkheden op te geven.”

Deze observaties worden herhaald door het administratief personeel. “Elk semester zien we een toename in inschrijvingen voor avondcursussen. Dit is zeker een duidelijk teken van de groeiende erkenning van het belang van avondopleidingen,” zegt een inschrijvingscoördinator enthousiast.

“Een van onze hoofddoelstellingen bij NHA is om te voldoen aan de behoeften van onze studenten en de arbeidsmarkt,” voegt een hooggeplaatste functionaris toe. “De groei in avondopleidingen is een goed signaal voor ons om ervoor te zorgen dat ons cursusaanbod relevant en waardevol blijft.”

De boodschap resoneert duidelijk: avondopleidingen groeien aanzienlijk in populariteit en spelen in op een belangrijke behoefte onder een breed scala aan studenten.

Avondcursussen bij NHA: de top 5 populairste keuzes

NHA biedt een verscheidenheid aan avondcursussen in uiteenlopende vakgebieden. Hieronder bespreken wij vijf van de meest populaire avondcursussen. Zij trekken studenten aan die hun carrière willen versterken of een nieuwe professionele richting willen inslaan.

1. Dierenartsassistent

Nicole, een recent afgestudeerde van de Dierenartsassistent opleiding zegt: “Ik koos voor de opleiding Dierenartsassistent omdat ik een sterke passie heb voor dierenwelzijn en de cursus mij de flexibiliteit bood om te studeren na werkuren.”

2. Boekhouding

Anton, een avondstudent in Boekhouding verkondigt: “Het geeft mij een solide basis en praktische ervaring in boekhouding en past in mijn drukke schema.”

3. Grafisch Ontwerpen

Een docent van de Grafisch ontwerper opleiding merkt op: “De vraag naar grafische ontwerpers op de arbeidsmarkt is groot. Het doet me plezier om te zien dat veel van onze avondstudenten deze kans grijpen en hun creatieve vaardigheden verfijnen.”

4. Marketing

De cursus Marketing biedt een breed scala aan strategieën en technieken die essentieel zijn in de hedendaagse bedrijfswereld. Maria, een student in de avondcursus Marketing, vertelt: “Deze cursus biedt mij de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een succesvolle marketingprofessional te worden.”

5. Webontwikkeling

Webontwikkeling is een andere populaire keuze bij studenten bij NHA. Alex, die de avondcursus Webontwikkeling volgt, zegt: “Als iemand die overdag fulltime werkt, heeft NHA mij de mogelijkheid geboden om mijn droom van het leren van codering en webontwikkeling ’s avonds na te streven.”

Deze uiteenlopende cursussen zijn slechts enkele voorbeelden van de vele avondcursussen die NHA aanbiedt. Door een sterke focus op praktische vaardigheden en flexibele studiemogelijkheden blijven avondopleidingen een aantrekkelijke optie voor studenten in verschillende levensfasen.

Waarom kiezen voor avondopleidingen?

Bij het kiezen voor avondopleidingen zijn flexibiliteit en professionele ontwikkeling veelvoorkomende thema’s. Sarah, een single moeder en avondstudent in Marketing zegt: “Deze opleiding geeft me de kans om een nieuw traject voor mezelf en mijn familie op te bouwen zonder mijn dagtaken te storen.”

Tom, werkzaam in een fulltime functie en cursist in Webontwikkeling verklaart: “Avondopleidingen van NHA stellen me in staat om mijn kennis te verbreden en up-to-date te blijven in mijn veld, gecombineerd met mijn reguliere taken.”

Emma, een jonge professional en cursist in Grafisch Ontwerpen bij NHA, belicht de impact die de cursus heeft op haar carrièredoelen: “De avondopleiding stelt me in staat om mijn passie te volgen en mijn carrièredoelen te bereiken zonder mijn huidige baan op te geven.”

Deze perspectieven belichten duidelijk het belang en de waarde van avondopleidingen voor uiteenlopende studenten.

Verder groeien met een avondopleiding

Het toenemende aantal inschrijvingen voor avondopleidingen bij NHA onderstreept de groeiende waardering van flexibel leren en de drang naar persoonlijke en professionele ontwikkeling. Deze opleidingen, betaalbaar, praktisch en toegankelijk voor allen, bieden vele kansen voor mensen om nieuwe vaardigheden op te doen of bestaande te verbeteren. Ze helpen studenten zoals Sarah, Tom, en Emma om hun doelen na te streven zonder hun dagelijkse verplichtingen en verantwoordelijkheden op te geven. Maak gebruik van de mogelijkheid om te leren op uw eigen voorwaarden – ontdek de avondopleidingen bij NHA.

Meer
Lees meer...