Baby-olifantje geboren in Pairi Daiza!

Baby-olifantje geboren in Pairi Daiza!

Uitstekend babynieuws uit dierenpark Pairi Daiza: er is een nieuw baby-olifantje geboren! Mama Aye Chan May beviel gisterenavond, zowel moeder als kalfje stellen het goed. Het Aziatische olifantje heeft nog geen naam. 

Niets zo fijn als babynieuws om je dag op te fleuren en in Pairi Daiza doen ze niet liever dan dat te leveren. Aziatische olifant Aye Chan May is gisteren bevallen van een meisje. Het olifantje is daarmee het negentiende lid van de olifantenfamilie in Pairi Daiza, da’s uitstekend nieuws voor de genenpoel.

Kijk hier naar de eerste beelden van het héél schattige baby-olifantje

Derde olifant

Het Waalse dierenpark mocht al drie baby-olifantjes verwelkomen, ze hebben dan ook de grootste kudde Aziatische olifanten in Europa. Dat de kudde dieren groter wordt, is natuurlijk goed voor het kweekprogramma. Niet alleen omdat de olifanten zo gewoon met meer zijn, maar ook omdat de genetische variatie in de groep dan groter wordt. Dat is dan weer goed nieuws voor olifantenprogramma’s in andere dierentuinen.

De Aziatische olifant is namelijk een bedreigde diersoort, er zijn er in het wild nauwelijks nog 30.000 te vinden. De grootste problemen zijn natuurlijk de stroperij, voor het kostbare ivoor van de olifant. Anderzijds wordt ook hun leefgebied in India sterk bedreigd door de boskap. De Aziatische olifant is een beetje kleiner dan zijn Afrikaanse neef, met kleinere oren en een bollere rug. Ze worden zo’n zestig jaar oud en wegen tussen de 2.000 en 5.000 kilo.

Tarzen en Qiyo

Elke olifantengeboorte in een dierentuin is een overwinning, vooral omdat olifanten zich in gevangenschap zeer slecht voortplanten. Dat resulteert af en toe in een drama: zo overleden vorig jaar baby-olifant Phyo-Phyo en Qiyo in Planckendael na slechts enkele maanden.

Pairi Daiza
Pairi Daiza

Gesponsorde artikelen