Babykoala piept eindelijk uit mama’s buidel in Planckendael

Babykoala piept eindelijk uit mama’s buidel in Planckendael

Babykoala Tin-Tookie is al zes maanden oud, maar tot nu toe konden de bezoekers van Planckendael het diertje nog niet spotten. Nu heeft het mannetje mama’s warme buidel verlaten en liet hij zich aan de wereld zien.

Mama’s buidel is niet meer nodig. Dat dacht babykoala Tin-Tookie toen hij besliste zijn snoetje met de wereld te delen. Hij is ondertussen al zes maanden oud: mama Alinga beviel begin juli. Sindsdien zijn er weer even veel mannelijke als vrouwelijke dieren te vinden in het koalaverblijf in Planckendael. Tin-Tookie heeft namelijk ook nog een zusje dat een ongeveer een jaar ouder is, Sassafras.

Benieuwd naar de eerste beelden van koalababy Tin-Tookie? Bekijk hier hoe hij rustig op mama’s rug zit:

Echte liefde

Mama Alinga en papa Maka zijn een uitzondering onder koala’s. Die zijn normaal solitaire dieren. Dat wil zeggen dat ze het liefst alleen leven, behalve om te paren. De koala’s in Planckendael zijn helemaal niet zo: ze kunnen maar niet uit elkaars buurt blijven en springen dan ook vaak uit hun eigen boom om toch maar dicht bij elkaar te kunnen zijn. En daar is Tin-Tookie het levende bewijs van.

Gesponsorde artikelen